logo F1online.sk

Norris: Všetci okolo toho robia zbytočný humbug, nie sme v žiadnej kríze

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 3. 2023

Ďalší z tímov, nad ktorým sa vznáša mrak pochybností a špekulácií. McLaren je na tom podobne ako Ferrari a Mercedes, hoci vo Wokingu by asi boli šťastní, keby museli riešiť také problémy, ako v Maranelle a Brackley. Na nepríjemné otázky o svojej budúcnosti musel v Džidde odpovedať aj Lando Norris, ktorý si asi povedal, že prítomným novinárom dá jasne najavo, čo si o kolujúcich špekuláciách myslí.

McLaren v hlbokej kríze a ich najväčšia hviezda na odchode? Kdeže, Lando ani náhodou nikam neodchádza a nehľadá cestu preč z Wokingu. Aj keď tím nie je ani zďaleka v takej dobrej forme, ako by si všetci želali, stále nie je dôvod na žiadnu paniku.

„Všetci okolo toho robia zbytočný humbug. Kríza? Aká kríza? Od toho máme veľmi ďaleko,“ prehlásil pred novinármi v Džidde Lando Norris.

„Sme presvedčení, že tento víkend môžeme získať dobré body. Myslím si, že v súboji s Alfou Romeo a ďalšími tímami – mimo najlepšej štvorky, ktorá má veľký náskok –, je to tesné. Skutočne si myslím, že sa môžeme dostať do boja a podľa mňa nie sme až tak ďaleko.“

„Hneď na začiatku sme dali jasne najavo, že sme veľmi ďaleko za očakávaniami McLarenu a nie sme tam, kde chceme byť. Máme však jasný plán,“ hlása Norris odhodlane.

V posledných dvoch týždňoch sa priam roztrhlo vrece so špekuláciami. Okrem Ferrari a Mercedesu si niektorí posvietili aj na Landa, ktorý by podľa nich mohol začať hľadať cestu von z McLarenu, a to napriek zmluve platnej až do konca sezóny 2025.

Podobne ako napríklad Charles Leclerc, aj Norris tieto dohady rezolútne zmietol zo stola. Je to vraj podobné, ako s krízou v McLarene – nič také nie je.

„Asi som sa už dostal do bodu, keď ma tieto špekulácie neovplyvňujú. Myslím si, že mi to do istej miery nevadí, ak to nie sú vyložené nezmysly a falošné správy, ktoré sa ľudia pokúšajú vymyslieť,“ prehlásil Lando úplne bez obalu.

„Do určitej miery je tvrdá kritika prijateľná a má zmysel, ale nemáte radi, keď je jej príliš veľa a ľudí v tíme začne ovplyvňovať. Podľa mňa robíme v McLarene dobrú prácu, snažíme sa ľuďom hovoriť a vysvetľovať, čo sa deje v tíme a aká je moja verzia.“

„Je to ťažké, ale v takom svete žijeme a také sú médiá. Niekedy sa s tým jednoducho musíte vyrovnať. Ja som s tým v pohode a tím tiež,“ dodal Norris.