logo F1online.sk

Steiner svoje komentáre pre Netflix neľutuje: Nehanbím sa za to

Günther Steiner
© LAT Images/Haas Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 3. 2023

Drive to Survive sa vo svete Formuly 1 stal fenoménom. Môžete ho milovať i nenávidieť, ale v každom prípade prináša viacero skvelých zákulisných informácií. Jedným z hrdinov seriálu je šéf Haasu Günther Steiner, ktorý zahviezdil aj v piatej sérii, hoci podľa mnohých nie v pozitívnom svetle.

Netflix nám vlastne nepovedal nič nové, veď už vlani sme veľmi dobre vedeli, že Tirolčan má voči výkonom svojho pilota Micka Schumachera výhrady. V tomto smere neukázala piata séria Drive to Survive nič nové, avšak nové sú istotne niektoré komentáre Steinera na adresu nemeckého mladíka.

Aj keď vedel, že ho počujú mikrofóny Netflixu, veľmi otvorene kritizoval jeho výkony i havárie, ktoré tím pripravili o veľké peniaze. Popri tom vidíte v šou aj Micka, ktorého jeho chyby očividne trápili.

„Nepozeral som to, ale pamätám si niektoré veci, ktoré som povedal,“ priznal médiám Steiner, ktorého cituje Motorsport.com.

„Myslím si, že neukázali úplne všetko z toho, čo som povedal, pretože vo vypätom okamihu niekedy vyslovím niečo… a do Drive to Survive si vyberú tie najhoršie a najšťavnatejšie veci. Samozrejme, práve toto do šou potrebujú.“

„Čo zaznelo, to zaznelo a nič z toho už nemôžem zobrať späť. Bolo rozhodnuté, že sa to nevystrihne, pretože nemáme čo skrývať. Nehanbím sa za to,“ dodal Steiner.

Ako inak, ani v piatej sérii sa Netflix nezaprel, postrihal jednotlivé epizódy a vysielačky ako sa producentom zapáčilo. Na druhej strane nás však ani neokradli o zákulisné zábery. „Skúste sa vžiť do mojej kože. Najlepšie by pre mňa bolo neurobiť nič,“ prehlásil Steiner. „Bolo by to však dobré? Nie. Ako hovorím, nemôžete sa zamotať do svojej vlastnej roly, pretože ja nie som herec a toto nie je o herectve.“

„Odviedol som svoju prácu a svoju prácu hodnotím podľa výsledkov na trati, nie podľa toho, či to na Netflixe vyzerá dobre. Naozaj mi nezáleží, ako to pôsobí,“ dodal temperamentný šéf Haas.