logo F1online.sk

Alonso priniesol do tímu množstvo energie, pochvaľuje si Fallows

Fernando Alonso
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 3. 2023

Či už je to prispením samotného Fernando Alonsa alebo nie, Aston Martin sa z chvosta štartového poľa predral počas zimnej prestávky takmer až na jeho čelo. Technický riaditeľ stajne Dan Fallows si spoluprácu so 41-ročným Španielom nesmierne pochvaľuje. Rodák z Ovieda priniesol podľa Brita do továrne množstvo pozitívnej energie, tímového ducha a aj jeho zásluhou sa môže tím zapojiť do boja o tie najvyššie priečky.

Fernando Alonso je v F1 už nejaký ten piatok. Do kráľovnej motoršportu vstúpil už v roku 2001 a hoci na istú dobu najvyššiu motoristickú súťaž aj opustil, dovedna v nej strávil už celých devätnásť sezón – čo si zaslúži obrovský rešpekt. Obzvlášť preto, že Španiel sa aj napriek športovo „pokročilému“ veku dokáže prezentovať skvelými výkonmi a neustále má hlad po víťazstvách.

Taktiež sa zdá, že sa z dvojnásobného majstra sveta stal napokon tímový hráč. Dan Fallows si Alonsovo pôsobenie v tíme mimoriadne pochvaľuje.

„Je to jednoznačne veľmi pôsobivý chlapík,“ vyslovil sa technický riaditeľ Aston Martinu. „Je neuveriteľne motivovaný, neuveriteľne súťaživý a do tímu priniesol obrovské množstvo energie,“ dodal.

„Bol veľmi pôsobivý od chvíle, keď v minulom roku nastúpil do auta, jeho spätná väzba je presne taká, akú by ste očakávali od niekoho, kto má také množstvo skúseností ako on.“

„Má schopnosť diagnistikovať problémy s autom spôsobom, s ktorým sme ako inžiniersky tím veľmi, veľmi spokojný.“

Fallows nešetril slovami chvály na adresu Fernanda Alonsa ani naďalej.

„Stále má veľký hlad po pretekaní a neustále opakuje, že bude pokračovať tak dlho, ako len bude môcť. Jeho energia je v skutku nákazlivá.“

„Taktiež bolo skvelé, že prišiel pozrieť a pozdraviť tím,“ poznamenal. „V tíme máme rôznych španielskych členov, ktorí boli neuveriteľne nadšení, že prišiel. Takže áno, bolo skvelé ho mať zatiaľ na palube,“ doplnil jeden z popredných predstaviteľov Aston Martinu.