logo F1online.skF1online.sk

Terminátor Alonso: Po vlaňajšej nehode v Melbourne jazdil aj so zlomeninami

Fernando Alonso
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala3. 3. 2023

Lancea Strolla čaká náročný víkend azda aj plný bolesti. Do kolotoča Formuly 1 sa totiž vracia len nedávno po operácii zápästia, ktoré si zlomil po páde na bicykli. Kanadský pretekár sa však bude môcť popýtať na rady svojho kolegu Fernanda Alonsa, ktorý prezradil, že polovicu minulej sezóny odjazdil so zlomeninami v oboch rukách.

Fernando Alonso mal veľmi sľubne rozbehnutú kvalifikáciu na minuloročnú VC Austrálie. Čo však čert nechcel, po fialovom druhom sektore v záverečnej časti kvalifikácie mu zlyhala hydraulika a on skončil v bariérach. To bola obrovská škoda, no o to väčšia, že Alonso pri tomto náraze utrpel poranenie.

Pred víkendom v Bahrajne si na tento moment spomenul a odhalil, že na nasledujúcich štyroch pretekoch nemal obviazané zápästia len tak pre nič za nič. Potrápili ho zlomeniny na oboch rukách, pričom bolesti ho neopúšťali ani v júli.

“V mojom prípade som si vlani zlomil pár kostí na oboch rukách,” prezradil Fernando Alonso vo štvrtok na tlačovej konferencii. “Až do augusta som to nemal celkom zahojené. Bolelo ma to, ale my milujeme pretekanie!”

O Alonsovej láske k motoršportu netreba nikoho presviedčať. Zdá sa však, že z podobného cesta by mohol byť aj Lance Stroll, ktorý spravil maximum pre návrat do kokpitu. Mohol zvoliť aj opatrnejšiu alternatívu a v Bahrajne dopriať debut Felipemu Drugovichovi.

Španiel však predpokladá, že Strollove zranenia nie sú identické s tými, ktoré on utrpel po nehode v Melbourne. Zároveň však pripúšťa: “Neviem presne, čo sa Lanceovi stalo. Je to súkromná vec.”

“Veľmi dobrou správou však je, že dorazil a skúsi to. Poukazuje to na jeho túžbu vyhrávať a jeho motiváciu vyhrávať spolu s touto stajňou, ba dokonca aj bojovať o každú pozíciu. Je pripravený skúsiť to, čo je veľmi dobré znamenie,” vyzdvihol svojho tímového kolegu.

Strollov štart nie je ani zďaleka optimálny. Predsezónne testy musel vynechať, a tak je otázne, do akej miery je pripravený pustiť sa do tohto nového dobrodružstva. Podľa šéfa tímu Mika Kracka sa totiž na simulátore objavil až po predsezónnych testoch.

Kanaďan však bol v kontakte s tímom, a tak je pripravený aspoň z teoretického hľadiska. “Komunikujeme už od prvého dňa. Počas testov bol Lance o všetkom informovaný. Hovorili sme s ním počas obeda a tiež každý večer. Počas posledných dní sa objavil na simulátore a poskytol aj svoju spätnú väzbu, takže sme boli v podstate synchronizovaní.”

Súvisiace články

Diskusia