logo F1online.sk

Drugovich si musí na debut v F1 ešte počkať. Stroll sa napokon v Bahrajne predstaví

Lance Stroll
© Motorsport Images/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár2. 3. 2023

Lance Stroll si pár dní pred začiatkom predsezónnych testov privodil úraz, keď počas tréningu spadol z bicykla. Ihneď sa začalo špekulovať, aké závažné Kanaďanove zranenie je a či sa vôbec stihne dať dokopy do úvodných tohtoročných pretekov v Bahrajne. Nakoniec sa mu to podarilo.

Špekulovalo sa, že Stroll si pri páde z bicykla zlomil obe zápästia. Nakoniec sa však ukázalo, že táto informácia pravdivá nebola a Kanaďanovo zranenie až také vážne nebolo. Dvadsaťštyriročný pretekár si síce jedno zo zápästí skutočne poškodil, no vyriešilo sa to malým operatívnym zákrokom. V Bahrajne ho tak na trati uvidíme, i keď rezervní jazdci Aston Martinu Felipe Drugovich a Stoffel Vandoorne zostávajú v plnej pohotovosti.

„Bola to nešťastná náhoda,“ vyslovil sa na margo zranenia Lance Stroll. „Spadol som z bicykla po tom, čo som pneumatikou vošiel do diery v zemi. Našťastie však poškodenie nebolo výrazné a úspešná menšia operácia na mojom pravom zápästí problém veľmi rýchlo vyriešila. S mojím tímom v súčasnosti tvrdo pracujem na tom, aby som sa ubezpečil, že budem tento víkend plne pripravený pretekať.“

„Bolo frustrujúce nezúčastniť sa predsezónnych testov v Bahrajne. Som sklamaný, že som tieto tri dni vynechal. Vzhľadom na zranenie môjho zápästia sme však spolu s tímom cítili, že bude najlepšie plne sa sústrediť na zotavenie, aby som sa stihol pripraviť na víkend a na dlhú sezónu, ktorá ma čaká.“

„Rád by som sa poďakoval komunite F1 za podporu a za to, že rešpektovali moje súkromie. Rovnako tak moje poďakovanie patrí aj tímu, ktorý mi pomohol zotaviť sa. Teraz sa plne sústredím na tohtovíkendovú veľkú cenu – naozaj sa na ňu veľmi teším,“ dodal Stroll.

Súvisiace články