logo F1online.sk

Steiner o jazdeckom zložení: Sledujeme všetkých jazdcov

Romain Grosjean v boxoch
© Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2020

Kým väčšina hlavných hráčov o svojom jazdeckom zložení už rozhodla, na rošte je stále niekoľko sedačiek, ktorých obsadenie nie je známe. Na tie cielia najmä talentovaní juniori, tých sa v tomto roku vo Formule 2 stretlo hneď niekoľko.

Honda už priznala, že by do AlphaTauri rada dostala Jukiho Cunodu, Ferrari má Calluma Ilotta na prvom, Roberta Švarcmana druhom a Micka Schumachera na piatom mieste celkového hodnotenia F2. Niektorému z nich (alebo aj viacerým) by sa mohla otvoriť cesta do tímov blízkych Scuderii, teda Haasu a Alfy Romeo. Nik z nich ešte jazdeckú zostavu pre rok 2021 nepotvrdil.

„Nechávame si otvorené všetky možnosti,“ povedal novinárom v Spa boss Haasu Günther Steiner, ktorý sa už začiatkom roka vyjadril, že jeho tím by nepohrdol ani talentovaným mladíkom. „Sledujeme všetkých jazdcov, no ešte sme sa nerozhodli. Nie je to odo mňa nijaká vyhýbavá odpoveď. Ešte len teraz sme podpísali Concordskú dohodu a o jazdeckom zložení som sa s Genem Haasom ešte vôbec nerozprával.“

„Chcem, aby do jazdeckého zloženia nejakým spôsobom prehovoril aj on. Snáď to čoskoro príde. Akonáhle bude môcť pricestovať na nejaké preteky, tak si sadneme a prediskutujeme to. Dnes sú na stole všetky možné scenáre, od ponechania súčasných jazdcov, po angažovanie dvoch nováčikov. Všetko je možné.“

Je pochopiteľné, že obaja súčasní piloti amerického tímu by si radi svoje miesto udržali. Zároveň priznali, že so svojimi šéfmi ešte o obnovení zmluvy nerokovali. Vedia, že za súčasnej situácie pre nich bude náročné nájsť prácu u niektorého z konkurentov.

„Myslím, že už nemáme veľa voľných miest. Haas zostáva vo Formule 1, čo je skvelá novinka. Očakávam, že rokovania začnú. Ak mám byť úprimný, s týmito trojvíkendami a vecami okolo toho, sa plne sústredíme len na pretekanie,“ povedal Romain Grosjean.

„Máme za sebou rušné týždne, niekoľko trojvíkendov a ďalší začína teraz. Nebol dôvod na začatie rokovaní, keď bolo potrebné v prvom rade zaistiť budúcnosť tímu. Očakávam, že rokovania čoskoro prídu. Uvidíme,“ dodal Kevin Magnussen.

Napriek tomu sa novinári v Taliansku trochu poponáhľali. Miestna verzia portálu Motorsport.com špekuluje o možnosti, že v budúcom roku nahradí v kokpite Romaina Grosjeana nemecký pilot Nico Hülkenberg.