logo F1online.sk

Magnussen by si s Haasom rád polepšil: Siedme či šieste miesto by bolo skvelé

Kevin Magnussen
© Twitter/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 2. 2023

Haas sa v uplynulom ročníku umiestnil v Pohári konštruktérov na ôsmom mieste. V nadchádzajúcom šampionáte by si chcel o čosi polepšiť, podľa Kevina Magnussena minimálne o pozíciu či dve. Toto predsavzatie, na rozdiel od ambícií niektorých iných tímov, vôbec nie je nereálne. Aby však americký celok tento cieľ splnil, bude musieť podávať konzistentné výkony nielen v prvej polovici sezóny, ako tomu bolo vlani, ale počas celej dĺžky jej trvania.

Hneď prvé podujatie v Bahrajne by mohlo Haasu vyhovovať. Vlani sa tu Kevin Magnussen po návrate do F1 umiestnil na skvelom piatom mieste a určite by niečo obdobné rád zopakoval aj tentokrát. Dán však pripúšťa, že to bude mimoriadne náročné.

„V minulom roku sme v Bahrajne skončili na piatom mieste, zopakovať to bude nesmierne ťažké,“ uviedol Kevin Magnussen. „Vlani sme mali [v pretekoch, pozn. red.] aj trochu šťastia a pomohli nám aj iné veci. Myslím si, že sa musíme pozrieť na to, kde sme boli na konci minulého roka a dúfať, že sme si odvtedy trochu polepšili.“

„Vieme, že môžeme napredovať počas celého roka a dúfame, že v priebehu sezóny zaznamenáme pokroky.“

„V minulom roku sme skončili na ôsmom mieste. Ak by sme sa teraz na začiatku roka priblížili k siedmemu alebo šiestemu miestu, bolo by to skvelé. Musíme však pamätať, ako sme na tom boli na konci minulého roka a sústrediť sa len na pokrok a napredovanie,“ poznamenal 30-ročný pretekár.

Aj keď si Magnussen uvedomuje, že zopakovať vlaňajšie piate miesto bude v Bahrajne nesmierne náročné, verí, že umiestnenie v top desiatke mu neujde.  

„Nikdy do toho nejdem s tým, že nemôžem získať nejaké body,“ povedal.

„Vždy som nastavený tak, že bodovať môžem a po predsezónnych testoch, ktoré sme absolvovali, nevidím žiadny dôvod, prečo by sme bodovať nemohli,“ uzavrel Magnussen.

Súvisiace články