logo F1online.sk

Haas takúto dobrú jazdeckú zostavu ešte nemal, myslí si Palmer

Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen a Günther Steiner
© Twitter/Nico Hülkenberg
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 2. 2023

Počas sedemročného pôsobenia Haasu v F1 hájilo farby tohto tímu viacero pretekárov – niektorí si počínali lepšie, iní horšie. Americká stajňa sa dlho spoliehala najmä na služby Kevina Magnussena a Romaina Grosjeana. Zatiaľ čo prvý menovaný je súčasťou Haasu aj dnes, Francúz v súčasnosti pôsobí v IndyCar. Po boku Dána sa v nasledujúcej sezóne predstaví ostrieľaný Nico Hűlkenberg a podľa Jolyona Palmera vytvorí práve táto dvojica tú najlepšiu jazdeckú zostavu, akou ôsmy tím minuloročného šampionátu kedy disponoval.

Hűlkenberg, ktorý v F1 na „plný úväzok“ pôsobil naposledy ešte v roku 2020, v Haase nahradí svojho krajana Micka Schumachera. Tomu sa ujde len pozícia rezervného jazdca v Mercedese.

Je verejným tajomstvom, že Magnussen a Hűlkenberg v minulosti spolu veľmi nevychádzali. Teraz sa však budú musieť cez osobné nesympatie preniesť a vytvoriť duo, ktoré bude počas súťažných víkendov pravidelne zbierať body.

Podľa Jolyona Palmera má na to táto dvojica tie najlepšie predpoklady.

„Je to najlepšia jazdecká zostava, akú kedy Haas mal,“ nechal sa počuť Jolyon Palmer pre Sky Sports F1. „Povedal by som, že toto je historicky najlepšia zostava Haasu,“ pokračoval v chvále Brit.

„Myslím si, že Kevin Magnussen bol a je neoddeliteľnou súčasťou Haasu. Haas mal dobrú jazdeckú zostavu v Romainovi Grosjeanovi a Kevinovi Magnussenovi, ktorým konkurovali možno aj Magnussen so Schumacherom. Hűlkenberg je ale pravdepodobne osvedčenejšou možnosťou [ako Schumacher, pozn. red.], za predpokladu, že sa dokáže po rokoch, ktoré strávil mimo F1, chytiť.“

„Podľa mňa je to ich najsilnejšia zostava. V Haase sa môžu usmievať popod fúzy, pretože sa zdá, že Nico je aj naďalej hladný po úspechoch a dobre sa etabloval. Myslím si, že v tíme sa obávali jedine toho, či sa dokáže etablovať. Hulk si myslel, že sa už viac v F1 nepredstaví, no Haas sa ho rozhodol, pretekára, ktorý má dávno po tridsiatke, priviesť späť a zdá sa, že na to stále má a plne sa etabloval.“

„Myslím si, že obaja sú v podstate skvelí a rýchli jazdci, takže by mali spolupracovať. To, že auto Haasu vyzerá slušne a že sa Hűlkenberg dokázal prispôsobiť, je vskutku povzbudzujúce. V tíme tak musí panovať dobrá nálada,“ dodal Palmer.  

Súvisiace články