logo F1online.sk

Riešime detaily, prezradil Max Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala24. 2. 2023

Max Verstappen sa tentoraz musel uskromniť s druhým miestom. S vypätím všetkých síl mu najrýchlejší čas vyfúkol Kuan-jü Čou, no veľmi mu to náladu nepokazilo. Red Bull sa už totiž vo svojom programe dostal tak ďaleko, že si môže dovoliť dolaďovať detaily. Všetko ide podľa plánu, ktorý bude azda majstrovský.

Predsezónne testy sa pre Maxa Verstappena definitívne skončili. V sobotu ho vystrieda Sergio Pérez, ktorý bude mať monopost RB19 len a len pre seba. Holandský pretekár tak po ďalších 47 kolách môže začať bilancovať.

Zatiaľ má dôvod na radosť. Red Bull zaujal jasnú pozíciu favorita. V piatok zaznamenal len menší problém s únikom oleja, ktorý sa však celkom svižne podarilo odstrániť. “Dnes sme sa koncentrovali na menšie detaily a drobnými krokmi sme postupovali ďalej. Auto opäť veľmi dobre reagovalo na všetko, čo sme s ním spravili,” sumarizuje dianie na trati a v garáži Max Verstappen.

“Pred budúcim víkendom sme sa toho veľa naučili, takisto pred ďalšími pretekmi. S touto testovacou fázou som veľmi spokojný,” pokračoval úradujúci majster sveta. “Vždy, keď som si sadol do monopostu, som sa cítil veľmi komfortne a okamžite som na to mohol zatlačiť.”

Potvrdilo sa to v piatok po obednej prestávke, keď sa nepotreboval ani poriadne rozohriať. Hneď v prvom meranom kole sa vyšvihol na čelo priebežného poradia. “Klobúk dolu pred všetkými v továrni. Celú zimu a dokonca aj minulý rok pracovali na tom, aby nám pripravili toto auto. Je skvelé vidieť, ako sa správa na trati. Až na budúci týždeň uvidíme, akí budeme rýchli, ale som pozitívne naladený.”

Šéfinžinier Gianpiero Lambiase potvrdil, že tím počas Verstappenových jázd narazil na isté “počiatočné problémy, ktoré síce nemali významný charakter, ale stáli nás čas na trati”. “Na sobotu máme pripravený pomerne nabitý program, aby sme odchádzali so všetkými potrebnými dátami.”

“Po dnešných Maxových krátkych stintoch však už upriamujeme našu pozornosť na pretekový balík,” dodáva inžinier, ktorého v tíme prezývajú GP. “Jeho poldruha dňa ubehlo ako voda, ale v aute sa cíti komfortne a bude pripravený do bitky.”