logo F1online.skF1online.sk

Lance Stroll mal nehodu pri tréningu, vynechá predsezónne testy

Lance Stroll
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 2. 2023

Sezóna 2023 nám ešte ani nezačala a prvá zápletka je už na svete. Pilot Aston Martinu Lance Stroll mal počas tréningu v Španielsku nehodu na bicykli, pri ktorej utrpel drobné zranenie. Predsezónne testy tento týždeň v Bahrajne teda vynechá. Tím neuviedol, či ho v kokpite nahradí jeden z rezervných jazdcov alebo si celý testovací program odkrúti Fernando Alonso.

Nočná mora každého športovca. Len niekoľko dní pred štartom predsezónnych testov utrpel kanadský pretekár zranenie pri tréningu. Cyklistické nehody už stihli poriadne znepríjemniť život nejednému jazdcovi, takí Mark Webber alebo Fernando Alonso by o tom vedeli rozprávať.

Stroll mal šťastie v nešťastí. Aj keď príde o jeden a pol dňa v kokpite – tento čas má v dnešnej dobe cenu zlata – podľa vyjadrenia tímu sa našťastie nejedná o nič vážne.

„Počas tréningu v Španielsku mal Lance Stroll drobnú nehodu na bicykli a utrpel zranenia, v dôsledku ktorých vynechá predsezónne testy v Bahrajne,“ uviedol Aston Martin v tlačovom stanovisku.

„Lance očakáva rýchle zotavenie a návrat k pretekárskym povinnostiam. Jeho zdravotná spôsobilosť bude vyhodnocovaná na každodennej báze a tím vydá aktuálne informácie pred Veľkou cenou Bahrajnu.“

„Tím želá Lancovi skoré uzdravenie a teší sa na jeho návrat so zvyčajnou energiou a nasadením,“ dodal Aston Martin, ktorý priniesol aj vyjadrenie samotného Strolla.

„Počas tréningu v rámci prípravy na novú sezónu som mal nešťastnú nehodu. Som však odhodlaný vrátiť sa do auta a teším sa na novú sezónu s tímom. Som motivovaný túto prekážku prekonať čo najskôr,“ povedal Stroll.

Otázkou je, či ho v Bahrajne niekto nahradí. Keď však vlani vypadol kvôli COVID-u Daniel Ricciardo, celý trojdňový program v kokpite napokon absolvoval Lando Norris. Dá sa teda očakávať, že celé tri dni predsezónnych testov odjazdí v Bahrajne Fernando Alonso.

Súvisiace články

Diskusia