logo F1online.skF1online.sk

Sainz chváli Ferrari: Predstaviť auto takýmto spôsobom bolo riskantné

Carlos Sainz
© Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2023

Bolo predstavenie Ferrari, ktoré sme v utorok videli, najlepšie za posledných niekoľko rokov? Častokrát sme si poťažkali srdcia, že dnešné predstavenia monopostov sú mdlé a nudné. Možno aj preto sa vo Ferrari rozhodli, že by to chcelo vymyslieť niečo poriadne. Predstavenie SF-23 napokon právom zožalo obrovské chvály.

Ódy na odvahu Ferrari predstaviť svoje nové auto priamo na trati spieval aj pilot tímu Carlos Sainz. Len si predstavte, že by sa niečo stalo alebo sa auto pokazilo. Nebudeme si klamať, nie je ťažké si predstaviť, že sa Ferrari niečo pokazí. To by sa predstavenie stalo pamätným z celkom iných dôvodov.

„Podľa mňa to bolo skrátka úžasné,“ raduje sa Carlos Sainz z úspešnej „predstavovačky“ nového Ferrari. „Myslím si, že dnes si môžem dovoliť trochu pochváliť tím za to, čo zorganizoval.“

„Súčasná Formula 1 takéto podujatia a prezentácie potrebuje. Pozvete novinárov, fanúšikov, partnerov, inžinierov zúčastnených na projekte a mechanikov pracujúcich na aute posledných pár mesiacov, spojíte ich všetkých dokopy a zorganizujete poriadne predstavenie s fungujúcim autom. Môžete ho vidieť jazdiť s otvorenými dverami pre všetkých.“

„Podľa mňa sme boli ako tím odvážni, keď sme zorganizovali niečo také, pretože toto bolo naše vôbec prvé inštalačné kolo s týmto autom, takže sa mohlo všeličo pokaziť,“ povedal Sainz.

„Zariskovali sme však a prišli s niečím odlišným. Dúfam, že ste si to užili. Ja som si to rozhodne užil, bol to dobrý deň pre tím, pre Ferrari aj Formulu 1,“ dodal Carlos.

Bola to pre Ferrari dôležitá zima. Tím v priebehu minulej sezóny čoraz viac strácal a potrebuje sa opäť dotiahnuť, keďže v tvrdej konkurencii bude záležať na každom detaile a každom bode.

„Normálne sa v týchto inštalačných kolách vyskytnú rôzne komplikácie a dnes auto fungovalo bez problémov,“ hovorí Sainz.

„Samozrejme, až do Bahrajnu sa nedozvieme, ako je na tom auto po výkonnostnej stránke a ako sa správa, ale aspoň sme urobili pár dobrých krokov správnym smerom,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia