logo F1online.skF1online.sk

Norris: Som trpezlivý, čoskoro budeme mať všetko potrebné

Lando Norris
© Twitter/McLarenF1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 2. 2023

Lando Norris začína dominovať verejnej debate ohľadne potenciálneho prestupu niektorých veľkých mien. Keď sa hovorí o možnosti uvoľnenia sedačky v niektorom z top tímov, automaticky sa hovorí o Norrisovi ako o kandidátovi na jej obsadenie. Akoby sme už ani neverili, že McLaren ešte niekedy dokáže zvíťaziť. Britský pretekár sa však radí na opačnú škálu spektra a svojmu tímu naďalej verí.

Toto bude pre Landa už piata sezóna vo Formule 1. Za ten čas preukázal dostatok talentu i schopností, aby si mohol nárokovať právo postaviť sa najlepším. Žiaľ, technika mu to neumožnila. To automaticky generuje tlak na McLaren, ktorý skrátka Norrisovi musí poskytnúť auto, vďaka ktorému bude schopný ukázať svoj plný potenciál.

„Sme tím, ktorý by mal byť schopný vyhrávať šampionáty a čoskoro budeme mať k dispozícii všetko potrebné, aby sme to dosiahli,“ prehlásil Norris pri predstavení nového monopostu MCL60.

Britský mladík je možno najlepším jazdcom na štartovom rošte, ktorý ešte nevyhral preteky. Príležitosti k tomu síce mal v roku 2021, ale naozaj len pár. Nikdy nemal v rukách skutočne víťazné auto a je veľmi otázne, či sa ho dočká v tomto roku.

„Rozhodne som tomu neprestal veriť,“ povedal o svojej viere v schopnosť McLarenu splniť cieľ a zvíťaziť do vypršania jeho kontraktu na konci sezóny 2025. „Možno nie som najtrpezlivejší človek na svete, ale vo Formule 1 sa musíte trpezlivosti naučiť. Jednoducho robím svoju prácu každý deň, to je môj prístup.“

„Na úspešný rok potrebujeme urobiť niekoľko veľkých krokov vpred, vrátiť sa pohodlne na čelo stredu poľa – toto nám v minulom roku prekĺzlo pomedzi prsty – a postaviť sa do čela boja proti trom top tímom.“

„Keď sa nám podarí zakončiť rok niekde okolo takéhoto umiestnenia, keď budeme bojovať o štvrté miesto a viesť stred poľa, tak môžeme byť spokojní. To je realistický cieľ. Nemôžete očakávať, že sa tento rok vyrovnáme Red Bullu, Ferrari a Mercedesu, k tomu je ešte ďaleko,“ dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia