logo F1online.sk

Ricciardo v tomto roku neplánuje súťažne pretekať: Možno keby som veľmi chcel…

Daniel Ricciardo
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 2. 2023

Austrálskeho pretekára Daniela Ricciarda v tomto roku neuvidíme v súťažnom kokpite. Jedine teda v prípade, že by Max Verstappen alebo Sergio Pérez nemohli z nejakého dôvodu nastúpiť. Mohlo to však byť inak? Red Bull predsa len má značný globálny dosah a možno keby Daniel veľmi chcel, mohol niekde súťažne pretekať. Ako však sám hovorí, nemá o to veľký záujem.

Pýtali sa ho na to aj v minulom roku. Keď už nebude vo Formule 1, mohli by sme ho vidieť napríklad v IndyCar, WEC alebo dokonca Formule E? Šéf McLarenu Zak Brown mu takúto možnosť vraj ponúkal, ani možnosti Red Bullu v globálnom motoršporte nie sú práve malé. Ricciarda dokonca nelákala ani možnosť nahradiť v kokpite Haasu Micka Schumachera. Zdá sa teda, že si všetko nastavil tak, aby si v roku 2023 mohol dobre oddýchnuť.

„Myslím si, že tu bola určitá flexibilita a určité možnosti, keby som naozaj tlačil na ich otvorenie a zároveň to bolo niečo, čo by som skutočne chcel robiť. Keby sa do toho mohol zapojiť aj Red Bull, tak by to bolo víťazstvo pre obe strany,“ hovorí Ricciardo.

„V súčasnosti sa však seriózne nepozerám po niečom a ani nehľadám pretekársku sedačku. Chcem si oddýchnuť aj po psychickej stránke. Súťaženie je úžasné a naozaj to milujem, ale je to tiež pohlcujúce.“

„Keby som vstúpil do niečoho nového, tak by sa odo mňa nevyhnutne očakávali výkony na určitej úrovni, no ja sa chcem len baviť. V tomto roku mám šancu pristúpiť k tomu trochu ľahkovážnejšie a uvoľnenejšie, takže ak by som vstúpil do niečoho, čo so sebou prináša tlak, asi by som si to neužil,“ dodal Daniel.

Súvisiace články