logo F1online.sk

Čakali ste lakovanie s Gulfom ako hlavným motívom? Možno sa ho ešte dočkáte…

Williams Gulf
© Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 2. 2023

Informácie o spojení americkej spoločnosti Gulf a tímu Williams kolovali nejaký čas. Tím ho dokonca omylom umiestnil na svoju webstránku skôr, než bol oficiálne predstavený. To viedlo k veľkým očakávaniam a nejeden dúfal, že nové lakovanie Williamsu napodobní McLaren z Veľkej ceny Monaka 2021. Síce sa to nestalo, ale v budúcnosti sa ho možno dočkáme.

Niekoľko nálepiek Gulfu a ďalších nových partnerov, ale to je všetko. Tak by sa dali zhrnúť zmeny na lakovaní Williamsu. Nádeje, že by sme sa mohli dočkať tyrkysovo-oranžovej schémy tleli prikrátko, ale vzápätí sa hneď vrátili, keď si so zástupcami médií pohovoril generálny riaditeľ spoločnosti Mike Jones.

„Samozrejme, že všetko, čo robíme a budeme robiť, musí byť smerom do budúcna väčšie a lepšie než predtým,“ odpovedal na otázku, či sa neuvažovalo aj o plnej farebnej schéme Gulfu.

„Na celom svete máme množstvo fanúšikov, máme mnoho a mnoho požiadaviek na naše lakovania a chceme, aby naše sfarbenie bolo výnimočné. Máme množstvo plánov zameraných na našich fanúšikov a zakaždým získavame pocit, že Gulf je medzi fanúšikmi obľúbený. Naozaj chceme, aby sa toho mohli zúčastniť.“

„Určite sa teda v tomto smere obzeráme po rozličných riešeniach naprieč celým formulovým spektrom a naše plány predstavíme v blízkej budúcnosti,“ dodal Jones.

McLaren

Aj komerčný riaditeľ Williamsu James Bower potvrdil, že toto je len začiatok britsko-americkej spolupráce. Fanúšikov tak môže potešiť aspoň to, že obe strany naznačujú niečo na štýl špeciálneho lakovania alebo inej zmeny vzhľadu, akú sme videli v prípade Gulfu a McLarenu. Podľa Bowera spúšťajú obe strany spoločné iniciatívy, do ktorých chcú zapojiť fanúšikov.

„Dohodli sme sa na prítomnosti Gulfu v celom priebehu sezóny, a tú prítomnosť ste dnes pri predstavení mohli vidieť,“ povedal Bower. „Myslíme si, že to bude veľmi efektívne. Práve ste videli len auto, ale v celom tíme sa nachádza niekoľko spoločných styčných bodov.“

„Môžete si to predstaviť ako niektoré kľúčové momenty, ako je, samozrejme, tankovanie, ktoré sa spája s týmto partnerstvom a posádkou v boxoch. Do značnej miery nám ide o to, ako tieto príležitosti využiť a uviesť ich do života.“

„Myslím si, že tieto veci majú potenciál, aby sa, ako povedal Mike, rozrástli a fanúšikovia sa do toho mohli väčšmi zapojiť. Čo ste dnes videli, je naozaj len začiatok a uvidíte, ako sa to v tíme bude ďalej rozvíjať,“ dodal Bower.

Súvisiace články