logo F1online.sk

Verstappen opravil Marka: Žiadny simulátor v lietadle nemám

Helmut Marko a Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2023

Max Verstappen a simulátor vo vlastnom lietadle? Helmut Marko prednedávnom upútal na verejnosti svojím vyjadrením, podľa ktorého je pilot Red Bullu taký „zažratý“ do ešportu, že si postavil simulátor dokonca aj vo vlastnom lietadle, aby mohol hrať a trénovať aj na dlhých presunoch vzduchom. Verstappen však tieto slová rýchlo vyvrátil, vraj to vôbec nie je pravda.

Široko zdieľané správy o Maxovom simulátore v jeho súkromnom lietadle obleteli svet. Slová Helmuta Marka sa však nezakladajú na skutočnosti. Podľa slov holandského pretekára muselo dôjsť pri ich rozhovoroch k nedorozumeniu alebo to Helmut jednoducho celé poplietol. Obaja sa o tom vraj bavili ešte vlani a Verstappen nebude mať simulátor nainštalovaný vo svojom lietadle, ale v obytnom aute na európskych podujatiach nadchádzajúcej sezóny.

„Myslím, že to povedal Helmut, ale asi to zle pochopil, nakoľko som sa s ním o tom bavil minulý rok,“ vysvetľuje médiám Verstappen.

„Staviam si nový obytný automobil na cestovanie po Európe na preteky Formuly 1 a povedal som mu, že si jeden simulátor nainštalujem tam, pretože takto budem môcť jazdiť, keď sa večer vrátim z okruhu.“

„Mám to rád, je to také moje hobby a udržiava ma to tiež vo forme. Myslím si teda, že to skrátka zle pochopil a hovoril o lietadle. Žiadny simulátor si v lietadle neinštalujem. Myslím, že niečo také by bolo trochu absurdné,“ dodal Max.

Podobne tak vyvrátil ďalšie „fake news“ Daniel Ricciardo. Cez zimu totiž obleteli svet fotografie jeho a Oscara Piastriho, ako sa v jasne oranžovom McLarene presúvajú po Melbourne. Zdá sa však, že v tomto prípade zohrala rolu jednoduchá ľudská predstavivosť.

„Myslím, že sedel v McLarene s niekým, kto vyzerá ako ja. Každý teda hovoril, že Daniel dáva Oscarovi jazdecké rady alebo niečo podobné. Ale nie, ja som to nebol, nestretol som sa s ním osobne. Trochu sme sa bavili ku koncu minulej sezóny,“ vysvetlil Ricciardo.

Súvisiace články