logo F1online.sk

Sainz môže Leclerca poraziť, musí mu však sadnúť auto, myslí si Montoya

Carlos Sainz aCharles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Tomáš Masár
Tomáš Masár2. 2. 2023

Zatiaľ čo v roku 2021 dokázal Sainz svojho mladšieho tímového kolegu zdolať, vlani mal navrch Monačan. Hoci je Leclerc považovaný z dvojice jazdcov tímu z Maranella vo všeobecnosti za rýchlejšieho, rozdiel medzi pretekármi Scuderie sa zdá byť len minimálny. Juan Pablo Montoya sa preto domnieva, že interný súboj vo Ferrari môže byť v nadchádzajúcej sezóne poriadne vyrovnaný. Nevylučuje, že v ňom môže mať navrch aj Španiel – za predpokladu, že mu sadne nový monopost a bude sa v ňom cítiť takpovediac ako „ryba vo vode“.

Ferrari vstúpilo do minulej sezóny fantasticky. Z úvodných troch pretekov zvíťazilo zásluhou Leclerca hneď dvakrát, Monačan sa tak ujal vedenia v šampionáte. Dlho si však priebežné prvenstvo neudržal. Zmocnil sa ho totiž Max Verstappen, ktorý svoj náskok postupne už len navyšoval a na konci ročníka sa tešil zo zisku druhého titulu majstra sveta.

Ferrari hlási, že sa z minuloročnej prehry spamätalo a v roku 2023 chce útočiť na víťazstvo v šampionáte. Leclerc, ktorý je podľa mnohých považovaný za Verstappenovho tohtoročného najväčšieho vyzývateľa, sa však podľa Montoyu z titulu zrejme tešiť nebude. Kolumbijčan favorizuje na prvenstvo práve Holanďana.

„Myslím si, že Charles je veľmi dobrý, no Max má viac skúseností,“ uviedol Juan Pablo Montoya pre španielsku verziu Motorsport.com. „Domnievam sa, že čím má viac skúseností a na konte viac víťazstiev a prvenstiev v šampionátoch, tým pociťuje menší tlak.“

„Pre Maxa je tak oveľa jednoduchšie vyhrať šampionát ako pre Charlesa – pretože Charles by bojoval len o svoj prvý.“

Fanúšikovia by síce v nadchádzajúcej sezóne isto radi videli pokračovanie súboja Verstappena s Leclercom, no podľa Montoyu sa môže tento dvojsúboj rozšíriť na trojsúboj. Očakáva, že kartami by mohol zamiešať aj Carlos Sainz, ak by mu nový monopost sadol minimálne tak, ako ten v roku 2021.

„Ak sa pozrieme, ako na tom boli pretekári na konci roka, nie na konci minulého, ale toho predošlého, tak Carlos porážal Charlesa každý víkend. Všetko teda závisí od toho, ako pohodlne sa cíti pretekár v aute,“ poznamenal Montoya, podľa ktorého má Verstappen oproti jazdcom Ferrari výhodu v tom, že nemá vyrovnaného tímového kolegu.

„Je Checo lepší jazdec ako Max? Pravda je taká, že nie. Je to veľmi dobrý jazdec, ale nemyslím si, že je na Maxovej úrovni,“ dodal Kolumbijčan.

Súvisiace články