logo F1online.sk

Stroll o Alonsovi: Keď na vás nikto netlačí, nie je to žiadna zábava

Lance Stroll a Fernando Alonso
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 1. 2023

Fernando Alonso v porovnaniach s tímovými kolegami len tak neprehráva. Esteban Ocon sa v roku 2022 stal len tretím tímovým kolegom španielskeho pretekára, ktorý ho dokázal v rovnakom aute poraziť. Vieme pritom, koľko smoly si Fernando v minulej sezóne vybral; Ocon ho pritom neporazil nijak výrazne. Je teda zrejmé, na čo sa v Aston Martine musí pripraviť Lance Stroll.

Bude to pred štartom novej sezóny dôležitá otázka. Spojenie divokej nátury Fernanda Alonsa a statusu Lanca Strolla ako syna majiteľa stajne môže viesť naozaj k všeličomu. Rozhodne to bude zaujímavá dynamika, jedna z najväčších legiend tohto športu proti jednému z najmenej obľúbených jazdcov na rošte.

Kanadský pretekár však má radosť. Po štvornásobnom šampiónovi sa bude môcť učiť aj od dvojnásobného, navyše muža s nekompromisnou povesťou.

„Keď si len tak jazdíte a nikto na vás netlačí, nie je to žiadna zábava,“ povedal Stroll o príchode Fernanda Alonsa do tímu.

„Myslím tým, že predsa len chcete tímového kolegu, ktorý je na vrchole. Keď z toho dokážete dostať viac ako on, znamená to, že ste na vrchole vy a naopak. Keď z toho nedokážete dostať maximum, nemôžete sa len tak oprieť a relaxovať. Musíte sa snažiť a pracovať tvrdšie.“

„Myslím si, že práve toto na konci dňa chcete od svojho tímu a aj tím chce vedieť, že sa piloti navzájom tlačia dopredu a zo svojich balíkov vyťažia všetko,“ dodal Stroll.

Pred príchodom Alonsa do tímu sa táto dvojica príliš nepoznala. Jedná sa o pilotov dvoch odlišných generácií, takže je zrejmé, že proces budovania spoločného vzťahu dvojicu jazdcov Aston Martinu ešte len čaká.

„Strávili sme spolu nejaký čas, ale bolo to len vo forme rozhovoru na promenáde jazdcov a podobne. Je to skvelý chlap a skvelý jazdec, má naozaj veľký talent,“ hovorí Stroll.

„Je to zakaždým zaujímavé a vzrušujúce, keď niekto ako on – alebo ako Seb – prichádza do tímu s novými predstavami alebo jazdí iným spôsobom, prípadne chce od auta niečo iné. Vždy je zaujímavé počuť, čo hovoria chlapci s takýmito skúsenosťami. Z tohto pohľadu sa na spoluprácu s ním rozhodne teším,“ dodal Stroll.

Súvisiace články