logo F1online.sk

Red Bull podľa Webbera zostane v boji o titul najväčšou hrozbou

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 1. 2023

Pri náskoku, s akým Red Bull zakončil minulú sezónu, bude tento tím najväčším favoritom aj v roku 2023. Nemalo by to však byť také jednoduché a v novom roku vstúpi do hry niekoľko ďalších faktorov, ktoré tomuto tímu cestu za obhajobou skomplikujú. Podľa Marka Webbera však zostáva najväčším favoritom sezóny.

„Red Bull je stále najnebezpečnejším tímom v štartovacích blokoch,“ povedal pre Motorsport.com bývalý pilot tohto tímu Mark Webber. „V skutočnosti sa musia všetci posunúť na ďalšiu úroveň vo všetkých aspektoch. Videli sme, že Mercedes mal skvelú spoľahlivosť, Ferrari už pomenej. Red Bull bol spoľahlivý a zároveň silný na všetkých typoch okruhov.“

„A Max, no, niekedy mám pocit, že jazdí ‚Formulu 1 plus‘. Vrcholom pre mňa bolo jeho vystúpenie v Spa, keď sa prebojoval skrz pole, to bolo skrátka neuveriteľné,“ dodal Webber.

Red Bull však bude v novom roku predsa len bojovať s hendikepom. Po prekročení rozpočtového stropu strestala FIA tento tím nielen pokutou, ale tiež znížením alokovaného času vo veternom tuneli o desať percent. Ako veľmi to stajňu z Milton Keynes ovplyvní si netrúfol odhadnúť ani bývalý jazdec Red Bullu.

„Podľa mňa nikto skutočne nevie, ako veľmi ich to ovplyvní, ale som si istý, že tam majú dosť kreatívnych ľudí, aby to zvládli,“ hovorí Webber.

„Zároveň si však myslím, že skutočne nevieme ani to, ako veľmi to Mercedes v ostatnom roku vzdal. Vzdal asi nie je to správne slovo, pretože vždy sa dá niečo naučiť smerom do nového roka. Ako však alokovali čas, výskum a vývoj a peniaze pod rozpočtovým stropom medzi minulou sezónou a autom na rok 2023?“

„Vďaka tomuto všetkému bude fascinujúce sledovať prvú štvrtinu novej sezóny,“ dodal Austrálčan.

Súvisiace články