logo F1online.sk

Krack chce možné problémy s Alonsom riešiť transparentnosťou

Fernando Alonso
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 1. 2023

Je Fernando Alonso problémový pilot? Je to tímový hráč? Počas jeho mnohoročného pôsobenia vo Formule 1 sa o španielskom matadorovi narozprávalo všeličo a nie nadarmo sa hovorí, že bez vetra sa ani lístok na strome nepohne. Mike Krack sa však problémov neobáva, akékoľvek spory chce riešiť otvorenosťou a transparentnosťou.

Alonso po dvoch rokoch s Alpinom prichádza do tímu, v ktorom ešte nepôsobil. V tomto tíme ho osobne nepozná veľký počet ľudí a nie vždy sa o ňom šírili len samé pekné povesti. V Aston Martine však čoskoro na vlastnej koži okúsia, aké to je pracovať s Fernandom.

„Len samé dobré veci,“ odpovedal so smiechom Mike Krack pre AS na otázku, čo počul o svojom novom jazdcovi. „Keď ste súčasťou tímu mnoho rokov, dopočujete sa o množstve príbehov, ale ja rád vychádzam zo svojich vlastných skúseností a vďaka transparentnosti a úprimnosti som mal s jazdcami len dobré vzťahy.“

„Dokonca aj keď sa necítia úplne komfortne, je dôležité takto pristupovať ku každému zamestnancovi. S Fernandom neočakávam žiadne problémy, pokým mu dáme rýchle auto a budeme sa k nemu správať transparentne,“ dodal Krack.

Je jasné, aké budú Alonsove ciele v novom tíme. Ani on nemladne a ak si chce splniť sny o ďalších víťazstvách a tituloch, musia v Silverstone poriadne zapracovať. Aj keď by Fernando najradšej bojoval o titul, vzhľadom na minuloročné výsledky niečo také od Aston Martinu nemožno očakávať.

„Rečiam o tituloch a víťazstvách sa musíme vyhnúť. Ani keď sme podpísali Fernanda, nepoužili sme žiadne veľké frázy,“ povedal Krack.

„Nikdy sme nepovedali, že budeme vyhrávať, nikdy sme nepovedali, že budeme majstrami sveta. Snažíme sa napredovať, za pár rokov sa tam chceme dostať, ale nikdy sme nepovedali, že vyhráme s Fernandom. Na víťazenie mu totiž musíme dať tie správne nástroje. Prekvapilo by ma, keby sme boli vnímaní ako tím, ktorý hovorí len o víťazstvách, pretože to nerobíme,“ dodal Krack.

Súvisiace články