logo F1online.sk

Piastri: Sústredím sa na učenie, dobré výsledky budú len bonus

Oscar Piastri
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 1. 2023

Príchod nováčika do Formuly 1 vždy sprevádza určité vzrušenie, zvlášť keď nastupuje do jedného z vyššie postavených tímov. Austrálčana Oscara Piastriho nečaká jednoduchá úloha. V McLarene sa v roku 2023 budú snažiť maximalizovať svoj výsledok, ale zároveň potrebujú austrálskeho mladíka dobre zaučiť. Ten sa snaží pred premiérou vo Formule 1 striasť tlaku a odkazuje, že v prvom rade sa sústredí na učenie, až potom na výsledky.

V kokpite nahradí svojho krajana Daniela Ricciarda, ktorého výkony v McLarene sme komentovali donekonečna. Nedá sa však povedať, že by slabé výsledky jeho predchodcu Piastrimu nejak pomohli, práve naopak, fanúšikovia očakávajú, že konečne budú mať na trati dve autá a nie iba jedno. Oscar sa však prehnané očakávania snaží krotiť.

„Je pekné vidieť, že príšera ožila,“ povedal pri panenskom naštartovaní svojho nového monopostu MCL37 Piastri. „Všetko vyzerá dobre a štart sezóny sa nám blíži, takže sa veľmi, veľmi teším.“

Na otázku, aké budú jeho ciele a o čo sa bude usilovať začiatkom marca na prvých pretekoch sezóny v Bahrajne, austrálsky mladík odpovedal: „Dúfam, že dobrý výsledok.“

„Zatiaľ ešte naozaj neviem. Ja osobne sa však pokúsim naučiť čo najviac a zopár dobrých výsledkov by bol príjemný bonus. Skrátka si to idem užiť, užiť si svoje prvé preteky, zabaviť sa a zajazdiť si,“ hovorí Piastri.

„Mojím cieľom v roku 2023 je naučiť sa čo najviac. Myslím si, že vo svete F1 je toho veľa, čo sa treba učiť. Keď budem všetko podrobne sledovať, dokážem sa naučiť čo najviac a urobím všetko správne, tak výsledky prídu prirodzene. Robte veci správne, vykročte tou správnou nohou a uistite si, že sa pritom aj zabavíte,“ povedal Piastri.