logo F1online.sk

Ôsma zákruta v Istanbule sa pôjde na plný plyn, teší sa Albon

Istanbul Park, Turecko
© Instagram/Intercity Istanbul Park
Milan Kubala
Milan Kubala19. 8. 2020

V padoku sa čoraz intenzívnejšie šepká o tom, že v novembri sa Formula 1 vráti na tureckú pôdu. V tejto súvislosti sa fanúšikovia i jazdci mimoriadne tešia na obľúbenú ôsmu zákrutu, ktorá má hneď štyri apexy. Radosť má i Alex Albon, podľa ktorého si piloti jej prejazd užijú na plný plyn.

Formula 1 sa naposledy predstavila v Istanbule ešte v roku 2011. Odvtedy sa autá výrazne zmenili, hlavne novinky predstavené v roku 2017 dramaticky zvýšili ich prítlak. Aj preto by sa dlhá ôsma zákruta mohla zaradiť medzi najvzrušujúcejšie v tohtoročnom kalendári.

“Myslím si, že tá trojitá-štvoritá ľavotočivá zákruta sa v dnešných autách pôjde s prehľadom na plný plyn,” odhaduje Alex Albon. “Najpravdepodobnejšie tam už vo výjazdovom kole pôjdeme na plný plyn. Bude to zábava.”

Tohtoročný kalendár bude vskutku výnimočný. Po atraktívnych okruhoch ako Mugello, Imola, Portimao či Nürburgring sa tak do šampionátu vráti jeden z najlepších kúskov z portfólia nemeckého architekta Hermanna Tilkeho.

“Vyzerá to naozaj super, teším na sa na to,” zareagoval na nové prírastky v kalendári Albon. “Myslím si, že Liberty a Formula 1 odvádzajú úžasnú prácu, keď vyberajú takéto okruhy.”

“Neviem, či je to iba náhoda, alebo či ich vyberajú preto, že práve tie sú otvorené pre preteky. Ale bude to poriadny okruh. Mugello, Imola, Turecko — ideme na jedny z najlepších tratí na svete. Beriem to všetkými desiatimi,” dodal.

Súvisiace články