logo F1online.sk

Sainzovi staršiemu po nehode dodatočne odhalili dva zlomené stavce

Carlos Sainz
© Twitter/Carlos Sainz
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 1. 2023

Dakarská rely predstavuje tú najtvrdšiu výzvu, akú svet motoršportu ponúka. Na vlastnej koži to už mnohokrát zažila aj jedna z ikon (nielen tohto podujatia) Carlos Sainz starší. Šesťdesiatročný španielsky matador však svoju šestnástu účasť na podujatí nepremenil na nejaký zaujímavý výsledok, naopak, utrpel pri ňom nepríjemné zranenie.

Sainz musel z rely odstúpiť po deviatej etape, v ktorej veľmi nepríjemne havaroval, keď pri zjazde z duny urobilo jeho Audi kotrmelec. Bývalý dvojnásobný šampión WRC sa následne sťažoval na bolesti v krku, preto bol helikoptérou transportovaný do nemocnice, aspoň teda mal byť.

Na polceste si to totiž rozmyslel a prikázal pilotovi, aby to otočil a odviezol ho späť k jeho havarovanému Audi. Nech to bude znieť akokoľvek bizarne, miesto cesty do nemocnice sa vydal do cieľa deviatej etapy, čo sa mu nakoniec aj podarilo. Počas nočného bivaku sa však prišlo na to, že auto už nie je možné úplne opraviť a Sainz musel z Dakaru odstúpiť.

Tým to však neskončilo. Španielskeho matadora totiž naďalej trápili pretrvávajúce bolesti, zamieril preto do nemocnice, kde vyšetrenia odhalili, že rozhodne nebol v stave na Dakare pokračovať.

„Po návrate do Madridu neustávali moje bolesti chrbta po incidente z tohtoročného podujatia,“ napísal otec pilota Ferrari na sociálnych sieťach. „Na radu lekára som podstúpil ďalšie vyšetrenia, aby som podrobne odhalili rozsah zranení.“

„Bohužiaľ, výsledky nepriniesli dobré správy, pretože odhalili zlomeniny stavcov T5 a T6. Dobré je aspoň to, že oba stavce sú stabilné. Odteraz bude mojou prioritou čo najskôr sa zotaviť.“

„Ďakujem vám všetkým za vašu podporu, ktorej sa mi dostalo v posledných dňoch. Budem vás naďalej informovať,“ dodal Sainz.

Stavce T5 a T6 sa nachádzajú v hornej časti chrbtice medzi lopatkami. Jeho jediným väčším úspechom na inak frustrujúcom Dakare tak zostáva víťazstvo v tretej etape. Najrýchlejší bol aj vo ôsmej, ale kvôli penalizácii oň prišiel.

Súvisiace články