logo F1online.sk

Magnussen: Nikto na nás netlačí, aby sme sa s Hulkom kamarátili

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 1. 2023

V nadchádzajúcej sezóne sa v Haase po boku Kevina Magnussena predstaví navrátilec Nico Hülkenberg. Hoci títo dvaja pretekári mali v minulosti medzi sebou spory, dnes už spolu pomerne dobre vychádzajú. Nepovažujú sa však za priateľov, čo podľa Dána problém neprestavuje. Tvrdí, že to neprekáža v tom, aby spolupracovali tak na trati, ako aj mimo nej.

Magnussen a Hülkenberg boli v minulosti na nože, a to z toho dôvodu, že medzi nimi došlo ešte v roku 2017 po pretekoch v Maďarsku k potýčke. Nemec označil Dána za najnešportovejšieho jazdca na štartovom rošte po tom, čo mu Magnussen adresoval niekoľko vulgárnych slov.

Dvojica následne dlhé roky nenachádzala spoločnú reč, až do vlaňajšej Veľkej ceny Bahrajnu, kde si celú vec objasnila.

Hoci Magnussen priznáva, že si s Hülkenbergom blízki nikdy neboli, vyvracia, že by medzi nimi panovalo nepriateľstvo.

„Nikdy sme si neboli blízki, ani v minulosti,“ vyslovil sa Kevin Magnussen. „V Bahrajne sme sa však stretli na letisku a vôbec po prvýkrát sa o danej veci [potýčke z Maďarska] porozprávali. Veľa ľudí si myslí, že sme na nože, no nie je tomu tak.“

Napriek tomu, že je dnes kríza medzi Magnussenom a Hülkenbergom zrejme zažehnaná, Dán si nemyslí, že sa musí s Nemcom nutne priateliť. Tvrdí, že podstatné je, aby spolupracovali, a to predovšetkým na trati.

Nemyslím si, že musíme byť najlepší kamaráti. Ktovie, možno sa z nás najlepší kamaráti nakoniec stanú. Nikto však netlačí na to, aby sme sa priatelili.“

„Rešpektujem ho ako jazdca a myslím si, že to je to jediné, na čom záleží. Teraz ho spoznám po osobnej stránke. Nikdy som mu nebol blízky, ani som ho nepoznal ako človeka. Na tom však nezáleží. Som si istý, že ako tímoví kolegovia budeme dobre spolupracovať na trati, ako aj mimo nej,“ dodal Magnussen.

Súvisiace články