logo F1online.sk

Sainz nepovažuje za problém to, že sa Vasseur a Leclerc dobre poznajú

Charles Leclerc, Peter Sauber a Frédéric Vasseur
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková3. 1. 2023

Ferrari ešte minulý mesiac oznámilo, že Frédéric Vasseur nahradí odchádzajúceho šéfa tímu Mattiu Binotta. Okamžite sa začalo hovoriť o tom, že táto výmena bude znamenať veľkú výhodu pre Charlesa Leclerca, nakoľko sa s Vasseurom dlhé roky veľmi dobre poznajú. Monačanovmu tímovému kolegovi Carlosovi Sainzovi to však vrásky na čele nerobí.

Vasseur spolupracoval s Leclercom v tíme ART Grand Prix , s ktorým v roku 2016 získal titul v rámci série GP3. Išlo o stajňu, ktorú založil práve Vasseur spoločne s Nicholasom Todtom. Ten je aktuálne Leclercovým manažérom. Následne sa obaja stretli v Sauberi, kde Vasseur zastával funkciu šéfa a Leclerc pozíciu pilota. Francúz bol teda priamo pri Monačanovom debute v F1, ako aj pri zisku jeho prvých bodov v kráľovnej motoršportu.

Väzby medzi Leclercom a Vasseurom vraj neznepokojujú druhého pilota stajne z Maranella – Carlosa Sainza. Španiel si myslí, že Ferrari vybralo na post šéfa tímu vhodnú osobu. „Z toho, čo mi povedali, a z toho, ako ho poznám, si myslím, že je to ten správny človek.“

Ako sme už informovali, Sainz priznal, že s Vasseurom už v minulosti bol v užšom kontakte, a to v priebehu sezóny 2016, keď sa ho usiloval zlanáriť do Renaultu. Napokon bol v podstate aj úspešný, keďže Španiel skutočne do Enstonu v roku 2017 prestúpil.

„Každý v padoku ho pozná a som si istý, že sa mu bude dariť. Nastane obdobie adaptácie, ale Fred veľmi dobre pozná Formulu 1 a tiež Ferrari. Teraz teda bude nasledovať táto prípravná fáza, aby sme s ním potom mohli začať naplno pracovať,“ hovorí španielsky pretekár.

To, že sa Leclerc a Vasseur navzájom dobre poznajú, nie je podľa Sainza dôvod na obavy. „Nemyslím si, že začínam od nuly. Ako som povedal, som si istý, že s ním budem dobre vychádzať a bude so mnou spokojný, keď ma uvidí pracovať. Bude spokojný s mojím vzťahom s tímom a s Charlesom.“

„Myslím si, že jeho osvedčený vzťah s Leclercom bude pre všetkých veľmi užitočný, aj preto, aby sa urýchlila jeho aklimatizácia,“ dodal 28-ročný pilot Ferrari.