logo F1online.sk

Ralf Schumacher: Mick teraz má pre zmenu tím, kde sú radi, že ho majú

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 12. 2022

„Výstrely“ Ralfa Schumachera do tábora Haasu nekončia ani po tom, čo jeho synovec stajňu z Banbury definitívne opustil a vydal sa za novými výzvami do Mercedesu. Hoci treba férovo priznať, že Ralf si už Haas do úst nezobral, no veľmi rafinovane odkázal, že Mick je teraz na lepšom mieste.

Komentáre strýka Ralfa na adresu amerického tímu by pokojne mohli vyjsť aj knižne. Šesťnásobný víťaz veľkej ceny a dnes komentátor nemeckej Sky nespočetnekrát kritizoval Haas i jeho šéfa Günthera Steinera.

Tentokrát však už na adresu americkej stajne nič konkrétne nepovedal, reagoval len na posledný kariérny krok jeho synovca, ktorý sa presúva do Mercedesu, kde bude v budúcej sezóne pracovať ako rezervný pilot.

„Myslím si, že je to výhodné pre obe strany,“ povedal Ralf. „Jednak pre tím, ktorý týmto získal skvelého jazdca, keby niekoho potrebovali ako krátkodobú náhradu, ak by niektorý z ich jazdcov náhodou nemohol nastúpiť. Takisto je to však skvelé aj pre Micka, ktorý je teraz v tíme, kde sa môže veľa naučiť vďaka veľkej štruktúre.“

„Podľa mňa je to preňho skvelá príležitosť, pretože má okolo seba skúsený tím a dvoch skúsených tímových kolegov. Najdôležitejšie na tom však je, že teraz je pre zmenu v tíme, kde sú radi, že ho majú,“ vyslal jasný odkaz do Haasu Ralf Schumacher.

Asi sa všetci zhodneme na tom, že spomedzi všetkých zlých možností, ktoré mal Mick po odchode z Haasu, nakoniec pristál na tom najlepšom z najhorších miest. Pretekárska sedačka sa mu neušla žiadna, no dvere do Formuly 1 sa mu istotne definitívne nezavreli.

„Nemusí to byť len Mercedes, ale ktorýkoľvek zo zákazníkov tohto tímu môže mať problém a potrebovať niekoho, kto pozná všetky trate, auto a kto ešte nie tak dávno jazdil,“ povedal Schumacher.

Súvisiace články