logo F1online.sk

Ricciardov návrat Péreza neznepokojuje: Nič to nemení

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala11. 12. 2022

Red Bull má staronový prírastok. Daniel Ricciardo sa po rokoch v Renaulte a McLarene vracia na rodnú hrudu, kde bude pôsobiť ako ambasádor. Z tejto pozície je to už len na skok späť do kokpitu, no Sergio Pérez trvá na tom, že ho táto predstava nevyrušuje.

Daniela Ricciarda čaká de facto rok voľna. V Red Bulle bude mať najmä marketingové povinnosti, ale popri nich aj kopu voľného času na to, aby si našiel sedačku na rok 2024. A ktovie, možno nebude musieť chodiť ďaleko, ak červení býci nebudú spokojní s výkonmi Sergia Péreza.

Mexičan má však zmluvu na ďalšie dve sezóny, a tak nečudo, že sa Ricciardom netrápi. “Ja som celkom pokojný,” uviedol Sergio Pérez v sobotu počas demonštračných jazdách v uliciach Milton Keynes. “My celý čas pracujeme pod obrovským tlakom. Z mojej strany sa nič nemení.”

“Myslím si, že pre tím je to skvelý úspech mať k dispozícii takého jazdca, akým je Daniel. Pre tím je veľkým prínosom. Je to skvelý chlapík, jeden z tých, s ktorými vychádzam najlepšie. Je skvelé mať v tíme Daniela, no z mojej strany sa nič nemení,” zdôraznil rodák z Guadalajary.

Na druhej strane Daniel Ricciardo avizuje, že možno sa do efjednotky ani nevráti, ak sa mu zapáči život mimo nej. Ale možno to bude presne naopak. “Bol by som veľmi prekvapený, keby som sledoval preteky a nechcel by som byť na trati, nechcel by som pretekať,” zamyslel sa. “Ale to je na budúcom roku to krásne. Budem mať voľno a dostanem priamu odpoveď na otázku, čo skutočne chcem.”

“Možno budem sledovať prvé preteky a poviem si, že nechcem stráviť mimo F1 celý jeden rok. Ak sa to stane, tak v priebehu roka sa to pretaví do niečoho veľmi pozitívneho,” pokračoval Austrálčan narážajúc na zväčšujúci sa hlad po pretekaní. “A ak sa objaví príležitosť na rok 2024, tak sa mi už azda budú zbiehať slinky.”

Súvisiace články