logo F1online.sk

Landovi dáme víťazné auto, hovorí Brown

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl8. 12. 2022

Bez preháňania môžeme skonštatovať, že súčasný McLaren je postavený okolo Landa Norrisa. Jedna z vychádzajúcich hviezd v posledných dvoch sezónach jednoznačne zdolala Daniela Ricciarda a stala sa lídrom ikonickej britskej značky. Bude to však Norrisovi stačiť?

Jeden z najtalentovanejších pilotov súčasnej F1 chce určite viac než “len” pravidelný boj o body. Lando Norris v priebehu štyroch sezón získal s McLarenom šesť pódií, pričom v Monze 2021 a najmä v Soči 2021 bol veľmi blízko aj k víťazstvám.

V uplynulom ročníku sa však pohyboval ďaleko od špičky a tretie miesto z Imoly sa rovnalo doslova zázraku. Pritom práve pred začiatkom novej éry sa Norris upísal McLarenu až do konca roka 2025. „Som presvedčený, že Landovi poskytneme víťazné auto,“ sebavedomo odpovedal výkonný riaditeľ tímu Zak Brown na množiace sa otázky o tom, či mladý Brit vo Wokingu naplní dlhodobý kontrakt.

O Landovi Norrisovi sa často hovorí ako o potenciálnom nástupcovi Lewisa Hamiltona v Mercedese, svoj dlhodobý záujem netajili ani v Red Bulle. Samotný pilot je aj v médiách lojálny voči súčasnému zamestnávateľovi a hovorí, že verí v McLaren.

Čo sa však stane, ak to bude v podaní britského tímu stále len o bojoch v strede poľa? „Máme s Landom podpísaný dlhodobý kontrakt a myslím si, že on sám sa v tíme cíti veľmi dobre. Pochopiteľne, cítime určitý tlak. Nie je to totiž vyslovene len o tom, že jemu chceme dať víťazné auto. V prvom rade chceme dať víťazné auto sami sebe,“ pokračoval Zak Brown.

Vo Wokingu sa teda neobávajú, že by im ich hviezda mala ujsť. „Lando vie, na akej sme ceste, a tiež sa odhodlal na ňu vydať. Je príliš skoro, aby sme sa obávali,“ uzavrel výkonný riaditeľ McLarenu.