logo F1online.sk

Pérez očakáva, že Alonso „poriadne pozdvihne“ Aston Martin

Sergio Pérez a Fernando Alonso
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 11. 2022

Boli to pre Aston Martin dve frustrujúce sezóny. Ako sa ukazuje, majiteľ Lawrence Stroll by rád mal veľké slovo a nenechá ľudí, ktorí tomu skutočne rozumejú, aby robili svoju prácu. Vlaňajší odchod Otmara Szafnauera, ktorý žil a dýchal pre tím zo Silverstone, je toho dôkazom. Iný bývalý zamestnanec, bývalý pilot stajne Sergio Pérez, však vidí situáciu veľmi ružovo.

Checo strávil v tomto tíme dlhé roky a prežil s ním i bankrot a následnú zmenu majiteľa. Aj keď už nie je súčasťou tímu, situáciu v Silverstone stále pozorne sleduje a predpovedá, že v roku 2023 bude Aston Martin strmo napredovať.

„Myslím si, že Fernando tím poriadne pozdvihne,“ povedal Pérez pre DAZN, na ktorý odkazuje portál F1i.com. „Všetko, čo počúvam, naznačuje, že v budúcom roku bude Aston Martin veľmi konkurencieschopný.“

„Pre tento šport a pre všetkých by bolo veľmi dobré, keby sme mali Fernanda vpredu a keby bojoval s Carlosom a s nami,“ dodal.

Jeho samého čaká nesmierne dôležitý rok. Iste, s Red Bullom má zmluvu až do konca sezóny 2024, ale to v tomto športe nemusí veľa znamenať. Keď sa jeho tím ocitne v poriadne ostrom súboji a nielen s jedným zo súperov, bude jeho prítomnosť a pomoc tímu na trati nevyhnutná. Možno si už nebude môcť dovoliť zaostať za Ferrari či Mercedesom, pretože títo by mohli v budúcej sezóne predstavovať permanentnú hrozbu pre Red Bull a Maxa Verstappena.

„Zvlášť zo začiatku sezóny sme boli veľmi konkurencieschopní, no potom prišla séria niekoľkých pretekov, v ktorých som v boji o šampionát výrazne stratil,“ hovorí Pérez.

„Myslím si, že sme sa z týchto okamihov mnoho naučili a všetkých nás to posilní smerom do budúcna. Dôležitá pre nás bude konzistencia v priebehu celej sezóny. Len tak môžeme bojovať o celkové prvenstvo,“ dodal mexický pretekár.