logo F1online.sk

Magnussen očakáva, že Hülkenberg bude pre Haas veľkou posilou

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 11. 2022

Vo Formule 1 sa všetko neustále mení. Ľudia prichádzajú i odchádzajú, niektoré mená sú menej očakávané než iné, ale tak to v športe skrátka chodí. V budúcom roku bude tým menej očakávaným menom Nico Hülkenberg. Menej očakávaný však určite neznamená menej vítaný a na spoluprácu s ním sa teší aj jeho tímový kolega Kevin Magnussen.

Haas bol vlastne posledným tímom, ktorý oznámil svoju jazdeckú zostavu. Na dlhé čakanie nakoniec doplatil Mick Schumacher, ktorý odchádza a jeho miesto zaplní o dvanásť rokov starší Nico Hülkenberg. Ten už ani sám nedúfal, že sa do Formuly 1 vráti, ale podarilo sa.

„Je to vzrušujúce, ale zároveň tiež smutné, pretože mám Micka rád a užil som si s ním skvelý rok. Podľa mňa tiež odviedol dobrú prácu,“ povedal Kevin Magnussen. „Určite mu prajem len to najlepšie. Ja veľmi dobre viem, že sa ešte môže vrátiť, aj keď svoje miesto na rošte stratil.“

„Taktiež sa však teším na spoluprácu s Nicom a že ho privítam na palube. Je to veľmi skúsený pilot a myslím si, že bude pre tím veľkou posilou. Tento rok to bola zábavná sezóna a snáď sa nám v budúcom roku podarí urobiť ďalší krok,“ dodal dánsky pretekár.

Ten má za sebou s Hülkenbergom jednu spoločnú epizódku, na ktorú si fanúšikovia dodnes radi zaspomínajú. Stalo sa to na Veľkej cene Maďarska 2017, keď Magnussen vtedy ešte pilota Renaultu vytlačil z trate a potom si incident „milo“ vysvetlili v mix zóne.

Odvtedy však už pretieklo veľa vody a situácia je dnes už diametrálne odlišná. Každý z nich si za ten čas už mnohým prešiel a ani Magnussen nepochybuje, že to bude pre Haas úspešná spolupráca.

„Som si istý, že to bude v poriadku. Myslím, že začiatkom tohto roka to bolo v skutočnosti prvýkrát, čo som sa s Nicom naozaj bavil. Stretli sme sa na letisku a krátko sa rozprávali na promenáde jazdcov počas bahrajnského víkendu,“ spomína Magnussen.

„Vlastne sme sa trochu smiali na tom, čo sa stalo v Maďarsku. Bude zábavné s ním pracovať,“ dodal Kevin.

Súvisiace články