logo F1online.sk

Ricciardo nemal z Red Bullu odchádzať, hovorí Verstappen

Max Verstappen a Daniel Ricciardo
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 11. 2022

Nechcel byť dvojkou Red Bullu a nakoniec skončil ako trojka. Kariéra Daniela Ricciarda sa mení na jedno veľké „čo by bolo, keby…“ a druhou veľkou otázkou je, či mal stajňu z Milton Keynes na konci sezóny 2018 opustiť. Každý má na to svoj názor a jeho bývalý tímový kolega Max Verstappen nie je výnimkou.

Zarobil si dobre, ale športové úspechy sa mu vyhýbali. Urobil Daniel Ricciardo správne, keď v roku 2018 opustil Red Bull a vydal sa za novými výzvami? Mohol v súboji s Maxom Verstappenom uspieť alebo bola túžba vyskúšať novú výzvu dostatočným dôvodom na odchod, keď sa už tím rozhodol staviť na holandského pretekára?

Je veľmi otázne, či by to v súboji s Maxom Verstappenom dokázal ustáť. Naopak, je pravdepodobné, že by buď skončil ako jasná dvojka Red Bullu alebo by toho mal časom po krk a vydal sa za novými výzvami do tímu zo stredu poľa. Ostatne, tak to urobili už mnohí pred ním a Valtteri Bottas je posledným príkladom.

Svoj názor na túto otázku vyjadril aj jeho staronový kolega. „Pre Daniela by bolo lepšie, keby sa vtedy rozhodol v Red Bulle zostať dlhšie,“ myslí si Verstappen.

„Bavil som sa s ním o tom a je pravdou, že sa tiež potrebujete cítiť dobre a preňho to vtedy už neplatilo. Potom sa musíte poobzerať po nejakých alternatívach a musíte urobiť kompromis medzi športovým úspechom a dobrým pocitom na inom mieste.“

„Ja však viem, že všetkým v Red Bulle na ňom zo srdca záležalo. Miesto odchodu si o tom mohol s tímom pohovoriť. Dopadlo to však tak, ako to dopadlo,“ dodal Max.

Ten sa sám vyjadril, že Ricciardov koniec je „stratou pre šport“, avšak ako oficiálny tretí pilot Red Bullu tak úplne neodíde, ale budeme sa s ním naďalej stretávať. „Teraz bude Daniel naším rezervným pilotom, takže jeho postava nám vo Formule 1 nemusí chýbať. Dobre vystupuje a veľa sa smeje, ale na konci dňa to nie je o smiechu, ale o výkonoch a tie Daniel v minulosti určite mal. Vo Formule 1 však platí, že ste len taký dobrý, ako dobré sú vaše posledné preteky,“ povedal Verstappen.