logo F1online.sk

Albon: Bodovali sme vždy, keď sme na to mali príležitosť

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 11. 2022

Tím Williams sa snaží pomaličky zdvihnúť z dna. Už je to nejaký čas, čo tím prevzali noví majitelia, no stajňa sa posúva dopredu len pozvoľna. Z posledných piatich sezón skončil tento tradičný tím na poslednom mieste Pohára konštruktérov štyrikrát. Platilo to aj o ročníku 2022, ktorý však hlavná hviezda stajne Alex Albon hodnotí sčasti pozitívne.

Zaplniť medzeru po Georgeovi Russellovi bola veľmi náročná úloha. Britsko-thajský pretekár ju však zvládol so cťou. Jazdil rýchlo, konzistentne, nerobil chyby a tímového kolegu Nicholasa Latifiho priam prevalcoval. Williams zakončil rok so ziskom ôsmich bodov, o dva sa postaral Latifi, o dva Nyck de Vries a o štyri Albon, podľa ktorého mohol tím len ťažko vybojovať lepší výsledok.

„Myslím si, že najväčšou príležitosťou by bola Monza, keby som bol zdravý,“ povzdychol si Albon. „Skutočne však mám pocit, že keď sme mali šancu na body, tak sme aj zabodovali.“

„Bohužiaľ, tento výsledok je odrazom toho, ako sme na tom boli v tomto roku. V tejto sezóne si muselo všetko perfektne sadnúť a k tomu pridať aj troška šťastia. To nás nakoniec dostalo na body. Niečo také už v budúcom roku nechceme dopustiť,“ dodal Albon.

Rok 2023 bude pre Williams skutočne zaujímavý. Nové pravidlá predstavovali pre tímy z chvosta skvelú príležitosť, ale v Grove ju nedokázali využiť naplno. Napriek niekoľkým pozitívnym zábleskom teraz už partička okolo šéfa Josta Capita a jazdeckej jednotky Alexa Albona vie, akú má stratu. V sezóne 2023 ju potrebuje aspoň trochu stiahnuť.

„Musíme tvrdo pracovať,“ prehlásil Albon. „Naozaj potrebujeme vyriešiť problémy s vyvážením, ktoré sme mali v tomto roku a ak sa nám to podarí, tak si myslím, že ako tím zakaždým maximalizujeme ponúknuté príležitosti.“

„Podľa mňa to tak trochu ukazuje, že fungujeme správne. Keď budeme mať lepšie auto, dokážeme zabojovať o niečo viac,“ dodal britsko-thajský pretekár.

Súvisiace články