logo F1online.sk

Mohol by Vettel nahradiť Marka? Vraj sa o tom už zbežne bavili

Helmut Marko a Sebastian Vettel
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 11. 2022

Čo bude Sebastian Vettel robiť vo svojom živote ďalej? Kapitola menom Formula 1 sa už oficiálne skončila a otázok o svojej ďalšej budúcnosti dostal v ostatných mesiacoch neúrekom, ale zakaždým odpovedal, že vlastne ani sám nevie. Jednou z načrtnutých možností bolo aj zotrvanie vo Formule 1, ale už nie ako jazdec.

Helmut Marko oslávi v budúcom roku okrúhle 80. narodeniny. Síce to nie je človek, ktorý by si niekedy povedal, že mu stačilo a pobral sa na dôchodok, ale aj sám rodák z Grazu vie, že tu nebude večne.

Naproti tomu niet pochýb, že „počítač“ Vettel sa na manažérsku prácu dokonale hodí. Pre nejeden tím alebo šport samotný by v budúcnosti určite dokázal byť užitočný a disponuje obrovskými skúsenosťami. Jeho spojenie s Red Bullom sa pritom priam ponúka.

Helmut Marko teraz pre nemecké médiá sám priznal, že v Abú Zabí so svojím bývalým jazdcom „len tak klábosili“ práve na túto tému a či by sa mohlo niečo také v budúcnosti uskutočniť. Rakúšan sám pripustil, že práve Vettel by ho raz mohol nahradiť.

„Nie je vylúčené, že sa vráti na nejakej pozícii vo vrcholovom manažmente,“ povedal Marko, ktorého cituje PlanetF1.com. „Čoskoro budem mať 80 rokov. To by teda bolo niečo!“

„Bavili sme sa o tom a myslím si, že nejaká vysoká manažérska funkcia by ho mohla osloviť. To mi vyplynulo z rozhovoru. Teraz ho však nechajme posadiť nejaké stromy a potom uvidíme, čo sa stane. Určite na to má potenciál aj osobnosť.“

„Správu sme počuli a prijali. Máme dva tímy a sme otvorení. Sebastianova situácia je však, naopak, diametrálne odlišná – ako vysoký manažér prichádzate skôr, odchádzate neskôr a dostanete len zlomok peňazí, ktoré vám platili ako jazdcovi,“ dodal Marko.