logo F1online.sk

Alonso po premiére v Aston Martine žiari spokojnosťou: Bol som príjemne prekvapený

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 11. 2022

Dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso spečatil svoj odchod z tímu Alpine a na posezónnych testoch v Abú Zabí už reprezentoval farby svojho nového zamestnávateľa. Z monopostu Aston Martinu vystúpil po 97 odjazdených kolách a bol veľmi spokojný.

Po ohromných patáliách so spoľahlivosťou sa Alonso na svoj prestup do tímu zo Silverstone tešil. Po výkonnostnej stránke síce monopost AMR22 na jeho starý A521 nestačil, ale ktovie ako to bude o rok?

Fernando je nabitý optimizmom a ten sa ešte posilnil po jeho prvej skúsenosti s novým tímom, keď prehlásil, že „bol všetkým príjemne prekvapený“.

„Tohtoročné auto sa ani neblíži tomu budúcoročnému,“ povedal odvážne Alonso. „Naozaj to nebolo o získaní sebadôvery, pretože nový monopost nebude pokračovaním tohto starého alebo niečo podobné.“

„Na tejto trati má tím za sebou veľmi dobrý víkend. Sebastian sa kvalifikoval predo mnou, takže si nemyslím, že medzi Aston Martinom a Alpinom bol veľký rozdiel. Aj ja som sa cítil rovnako, cítil som, že mám pod sebou veľmi konkurencieschopné auto. Oba Aston Martiny skončili na bodoch, takže to je dobré auto,“ dodal Alonso.

Ten je zo svojho prestupu očividne nadšený a po utorkovom teste jeho radosť ešte stúpla. Na otázku, či v utorok ráno cítil rovnaký optimizmus ako po vystúpení z auta, odpovedal jednoznačne: „Nie, teraz som ešte oveľa optimistickejší.“

„Keď som podpísal s Aston Martinom, bol som na 90 percent spokojný. Keď sa začali zlepšovať a dobre zakončili sezónu, bol som stopercentne spokojný. Dnes ráno som bol teda na stovke a teraz som už na sto plus,“ dodal „El Nano“.