logo F1online.sk

Marko chce, aby od Belgicka Red Bull bojoval o pole position

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala16. 8. 2020

Red Bullu sa podarilo uzavrieť éru “párty-režimov” so cťou. Max Verstappen získal tretie miesto, pričom momentálne na viac ani nemôže pomýšľať. V najbližších dňoch sa však zmenia motorové pravidlá, od ktorých si v Red Bulle sľubujú zlepšenie svojho postavenia.

Športový poradca červených býkov má veľmi jasnú predstavu o tom, čo sa teraz musí udiať. “Keď bude párty-režim minulosťou, budeme sa musieť postarať o to, že sa kvalifikujeme v prvom rade, alebo dokonca na pole position,” odhaľuje ambiciózne plány Helmut Marko.

Doteraz sa Red Bullu podarilo vyštartovať z prvého radu len raz, a teda na Veľkej cene Štajerska. Vtedy však kvalifikáciu ovplyvnil dážď. Na mokrej trati sa môže stať čokoľvek, ale na suchu sa pole zvykne zoradiť v prvom rade podľa výkonnosti monopostov. Red Bull by mal ale do Belgicka priviezť aj nové aerodynamické súčiastky, čo spolu so zrušením špeciálnych motorových režimov môže červeným býkom v kvalifikácii pomôcť.

Po triumfe na Veľkej cene 70. výročia F1 sú v Red Bulle všetci nabudení. “Bolo to veľmi dôležité, hlavne kvôli morálke, pretože po vypadnutí na prvých pretekoch nám, samozrejme, chýbajú body.”

“Potom sme boli veľmi blízko tomu, aby sme vyhrali prvé preteky v Silverstone, ale videli sme, že sme už boli Mercedesu bližšie. Stále pracujeme na tom, aby sme z Verstappena spravili najmladšieho majstra sveta,” avizuje 77-ročný Rakúšan.

Súvisiace články