logo F1online.sk

Schumacher je so sebou spokojný, chce ukázať, že sa Haas mýli

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 11. 2022

Príchod syna sedemnásobného majstra sveta do Formuly 1 sprevádzali veľké očakávania. Cesta Micka Schumachera však bola veľmi tŕnistá a tiež krátka. Nemecký mladík sa po dvoch rokoch s Formulou 1 lúči, ale podľa vlastných slov nie natrvalo. Chce sa vrátiť a pochybovačom i kritikom ukázať, že sa mýlia.

Návrat do Formuly 1 býva náročnejší než prvý príchod. Ako však ukazuje aj príklad jeho nástupcu Nica Hülkenberga, nič nie je nemožné. Nemecký veterán, vekovo veľmi blízky odchádzajúcemu Sebastianovi Vettelovi, sa do Formuly 1 vráti po trojročnej pauze prerušovanej občasnými záskokmi za koronavírusom nakazených Sergia Péreza, Lanca Strolla či Sebastiana Vettela.

Podľa mnohých si však Schumacher takýto osud nezaslúžil a mal dostať ešte šancu. Ako mladý pretekár sa stále môže zlepšovať, kým 35-ročný Hülkenberg už pri svojich 181 štartoch ukázal všetko, na čo má.

Kapitolu menom Formula 1 odmieta uzavrieť aj sám Mick, ktorý stále dúfa v návrat. Vysvetlil to vo svojom stanovisku na sociálnych sieťach, ktoré zakončil písmenkami „PTW“, čo je skratka pre anglické „prove them wrong“, teda „dokázať im, že sa mýlia“.

„Cítil som, že to potrebujem povedať, pretože chcem dokázať všetkým, ktorí mi neveria, že sa mýlia. Viem, čo dokážem. Dokázal som to v juniorských kategóriách a nevidím dôvod, prečo by som to nemohol dokázať aj teraz,“ povedal Schumacher.

„Samozrejme, že je to do určitej miery sklamanie, pretože cítim, že som doteraz odvádzal dobrú prácu. Určite sme mali svoje vzostupy a pády, ale myslím, že celkový trend bol vzostupný. To je podľa mňa dôležité, pritom to bol len môj druhý rok.“

„Jazdiť v strede poľa a bojovať bolo rozhodne niečo, na čo som si potreboval zvykať. Cítim, že som to zvládol a vyťažil maximum z každej situácie. Ten vzostupný trend tam bol,“ dodal Schumacher.

Ešte nevieme, čo nemeckého mladíka čaká v roku 2023. Boli tu určité náznaky, že by sa mohol stať rezervným pilotom Mercedesu, ale niektorí tiež avizovali jeho presun do nemeckej DTM.

„Chcem niečo, pri čom budem mať pocit, že je to pre mňa správne. Či to bude pozícia rezervného pilota alebo budem niekde jazdiť, to budeme ešte analyzovať a diskutovať o tom. Mám okolo seba ľudí, ktorým dôverujem a budem sa s nimi radiť. Potom vyjdem s nejakou správou, dúfam, že čoskoro,“ povedal Schumacher.

Súvisiace články