logo F1online.sk

Haas o svojom druhom jazdcovi už rozhodol, oznámi ho budúci týždeň

Mick Schumacher a Günther Steiner
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 11. 2022

Aký bude ďalší osud Micka Schumachera? A vráti sa Nico Hülkenberg? Odpovedí na tieto otázky sa nie a nie dočkať, ale šéf Haasu Günther Steiner sľubuje, že už to nebude trvať dlho.

Tajnička menom budúce jazdecké zloženie Haasu smeruje k svojmu rozlúsknutiu. Osud nemeckého mladíka Micka Schumachera je neistý a stále jasnejšie sa ako potenciálny kandidát na obsadenie jeho sedačky javí Nico Hülkenberg. Podľa niektorých informácií mala stajňa z Banbury oznámiť svoje rozhodnutie tento víkend, ale jej šéf Günther Steiner už vo štvrtok schladil všetky očakávania.

V sobotu však na tlačovej konferencii šéfov tímov priznal, že si počkáme maximálne už iba niekoľko dní. O osude Micka Schumachera je pritom vraj už rozhodnuté.

„Áno, máte pravdu,“ odpovedal Steiner na otázku, či už tím vybral tímového kolegu Kevina Magnussena v sezóne 2023. „Práve teraz už len riešime detaily, čo urobíme a ako to urobíme.“

„Oznámenie môžete očakávať budúci týždeň. Nepoviem vám, v ktorý deň, pretože potom by všetci čakali len na ten deň,“ dodal Steiner.

Ten v tejto sezóne čelil nemalej kritike za svoju komunikáciu s verejnosťou, keď niekoľkokrát kritizoval Micka Schumachera za jeho chyby a nehody. Nemecký pretekár si príliš nepomohol ani v piatkovej kvalifikácii, keď skončil posledný, kým jeho tímový kolega Kevin Magnussen obsadil pole position.

V tomto prípade sa však šéf Haasu postavil na stranu svojho zverenca. „V piatok mi ho bolo takmer ľúto, pretože pred svojím vypadnutím v Q1 odviedol dobrú prácu.“

„Prvé dva pokusy boli veľmi dobré a potom na suchých gumách skrátka nenadobudol ten správny pocit. Stratil trochu teploty v pneumatikách, keď ho v jeho výjazdovom kole predbehlo niekoľko súperov a nedokázal gumy opäť zahriať. Stratil tak trochu sebadôvery, kĺzal sa a skrátka to nevyšlo,“ povedal Steiner.

„Všetci vieme, že v priebehu celej sezóny mal veľmi dobré aj veľmi zlé okamihy. Je to tak trochu zhora-dole. Myslím si, že jazdil stále konzistentnejšie a tiež sa zlepšil. Začiatok sezóny bol v jeho podaní veľmi ťažký, keď bol hodený do hlbokej vody s lepším autom a veľmi dobrým tímovým kolegom. Bolo to preňho trochu ako: ‚OK, až toto je Formula 1.‘ Myslím si však, že sa mu to podarilo dohnať a zlepšiť sa,“ dodal Steiner.