logo F1online.sk

Magnussen: V roku 2014 som bol arogantné decko, dnešok chutí lepšie

Felipe Massa a Kevin Magnussen
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 11. 2022

Kvalifikácia na Veľkú cenu Brazílie 2022 napísala jeden úžasný príbeh. Ovládol ju muž, ktorý mal byť v tomto športe už odpísaný v aute odpisovaného tímu. Po svojom senzačnom návrate do najvyššej motoristickej triedy prežíva Kevin Magnussen jeden z najšťastnejších dní svojej kariéry a napriek tomu, že už stál aj na pódiu, priznáva, že dnešok chutí lepšie než rok 2014.

Aj keď bude 24. február 2022 navždy zapísaný do dejín ľudstva čiernymi písmenami, bol to práve tento deň, keď agresor od vedľa napadol Ukrajinu a Kevinovi Magnussenovi na dovolenke zazvonil telefón. Tým začala jeho nečakaná cesta späť do Formuly 1 a o necelých deväť mesiacov neskôr vybojoval senzačnú prvú pole position vo svojej kariére.

„Čakal som na to dlho a stále tomu nemôžem uveriť,“ povedal Magnussen pred mikrofónmi Sky Sports. „Tím odviedol fenomenálnu prácu, postavili ma v pit lane na prvé miesto a dali mi najlepší kúsok trate. Začínalo pršať, takže bolo rozhodujúce, že dali tú najlepšiu časť trate práve mne. Odviedli úžasnú prácu.“

„Auto bolo dobré a boli sme v boji o postup do Q3. Vyzeralo to, že sme dosť dobrí, aby sa nám to podarilo. Neprestajne však mrholilo a nikdy nebolo celkom sucho. Naše auto bolo v týchto podmienkach perfektné, ale o najväčší rozdiel sa postaralo to, že som vyšiel z boxov ako prvý a práve ja som mal pred sebou tú najlepšiu trať,“ povedal Magnussen.

Ten už vie, aké to je vystúpiť na pódium. Podarilo sa mu to pri svojich úplne prvých pretekoch v roku 2014, keď sa s McLarenom postavil na štarte Veľkej ceny Austrálie na štvrté miesto a popod šachovnicovú vlajku prešiel ako druhý. Priznal však, že napriek pódiu spred ôsmych rokov chutí táto pole position tak nejak lepšie.

„Je to prekvapujúcejšie než vtedy a myslím, že to chutí lepšie,“ hovorí Kevin. „Vtedy som nevedel, čo očakávať. Prišiel som sem ako arogantné decko a myslel si, že som kráľ sveta. Odvtedy som si prešiel mnohými lekciami, ktoré mi ukázali, aké náročné to naozaj je. Teraz som na pole position a užívam si to.“

Kým jeho šéf Günther Steiner povedal, že zajtra bude chcieť body, jeho zverenec s úsmevom hovorí staré známe „som pretekársky jazdec“. Vidieť, že si tento okamih užíva plnými dúškami. „Budem si tento moment užívať až do zajtra a keď uvidím svoj malý biely Haas na pole position, bude to senzačné. Určite pôjdem po víťazstve, chápete, som pretekársky jazdec a stojím na pole position,“ povedal Magnussen so smiechom.

Súvisiace články