logo F1online.sk

Magnussen: Už som veľakrát povedal, že s Hülkenbergom nemám problém

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 11. 2022

Jedna z pamätných a veľmi obľúbených epizódok. Veľká cena Maďarska 2017 a súboj Nica Hülkenberga s Kevinom Magnussenom, ktorý mal ešte dohru v mix zóne po pretekoch. Napriek tejto divokej prestrelke by sa chlapci mohli čoskoro stať tímovými kolegami, s čím zdá sa nemá ani jeden z nich problém.

Nie je to prvýkrát, čo sa špekuluje o tom, že by sa Hulk a K-Mag mohli stretnúť v jednom tíme. Hovorilo sa o tom už pri Nicovom odchode z Renaultu, no v Haase sa vtedy napokon rozhodli ponechať Romaina Grosjeana. Teraz je táto možnosť na stole opäť a opäť sa vyťahuje epizódka z Veľkej ceny Maďarska 2017.

Piloti Haasu a Renaultu vtedy zviedli ostrý súboj v druhej zákrute. Magnussen sa bránil veľmi tvrdo a Hülkenberga jednoducho vytlačil z trate. Ten si svojho dánskeho súpera našiel v mix zóne a prišiel mu pred kameru „pogratulovať“ k tomu, že je „opäť raz ten najviac nešportový jazdec“, na čo mu Kevin opáčil anglickou frázou „suck my balls“, ktorú hádam ani netreba voľne prekladať.

Po spojení Pierra Gaslyho a Estebana Ocona by sme sa tak mohli dočkať ďalšieho pikantného interného súboja. Magnussen však pred médiami opakuje, že je ochotný Hülkenberga privítať v tíme s otvorenou náručou.

„Už som veľakrát povedal, že s Nicom nemám absolútne žiadny problém,“ prehlásil pred novinármi Magnussen.

„V skutočnosti ho ako pretekára rešpektujem, síce ho ako človeka nepoznám, ale ako pretekárskeho jazdca som ho vždy rešpektoval, takže by som nemal žiadny problém, keby sa stal mojím tímovým kolegom.“

„Osobne však nemám žiadny názor na to, kto by mal alebo nemal byť v druhom aute. Mick momentálne odvádza dobrú prácu. Zo začiatku roka mal nejaké problémy a pár nehôd, ale teraz je určite rýchlejší,“ dodal Magnussen.

Ten je jedným z mála ľudí v Haase, ktorý Micka Schumachera verejne podporil. Síce pripomenul, že nemá vplyv na jazdecké zloženie a nemá ani žiadneho favorita, no už skôr pochválil nemeckého mladíka za progres, ktorý sa mu v priebehu tejto sezóny podarilo dosiahnuť.

„Keď však sledujem Micka, tak sa podľa mňa v priebehu roka skutočne zlepšuje. Zo začiatku sa v aute možno necítil dobre a chýbala mu sebadôvera, ale tú postupne nabral. V ostatnom čase je pre mňa nesmierne ťažké ho poraziť. Myslím si, že s takouto jazdeckou úrovňou si svoje miesto na rošte skutočne zaslúži. Ako som však už povedal, nemám to ani prinajmenšom vo svojich rukách, ja mu môžem len popriať, nech mu to vyjde,“ povedal Magnussen.

Súvisiace články