logo F1online.sk

Vettel si posledné podujatia viac užil, na jeho rozhodnutí však nič nezmenili

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 11. 2022

Sebastian Vettel sa definitívne lúči. Pred ním sú posledné dve veľké ceny v kariére a hoci sa pri pohľade na jeho jazdu nezdá, že by sa odchodu nevedel dočkať, svoje rozhodnutie nemení. Svoj odchod si vraj dobre premyslel, takže akékoľvek presviedčanie je zbytočné.

Jeho šéf Mike Krack v priebehu mexického víkendu povedal niečo, čo Vettela dokonalo vystihuje. Ani tri preteky pred koncom kariéry vraj nijak nepoľavuje vo svojom úsilí a jeho motivácia nie je v žiadnom prípade ohrozená. „Dobré výsledky ešte zvýšili jeho motiváciu. Včera v noci sme ho museli z kancelárie vyhodiť, v opačnom prípade by bol stále tam, študoval dáta a hľadal spôsoby, ako sa môžeme zlepšiť,“ prehlásil Krack.

Aj z toho vidieť, že Sebastian má svojmu tímu i tomuto športu stále čo ponúknuť. Keď dokáže v úplnom závere svojej kariéry pracovať takto tvrdo, neodišiel z Formuly 1 predsa len príliš skoro?

„Odpoveď na vašu otázku je nie,“ povedal Vettel novinárom. „Nad týmto rozhodnutím som premýšľal dlho a naozaj usilovne z rôznych uhlov.“

Ten však zároveň priznal, že si posledných pár pretekov užil viac, čo je pomerne pochopiteľné, keďže boli pre jeho tím omnoho úspešnejšie než úvod a stred sezóny. Aston Martin však stále nie je tam, kde by chcel byť.

„Samozrejme, že posledných pár pretekov som si užil viac, než tie v prostrednej fáze sezóny, ale moje rozhodnutie nijako neovplyvnili,“ hovorí Vettel.

„Keď už nič, tak je to aspoň skvelá pripomienka toho, prečo pretekanie tak milujem. Bolo to skvelých niekoľko pretekov a naozaj som si ich užil. Boli tu však aj preteky, ktoré som si tak veľmi neužil, keď som si už po piatich kolách prial vidieť šachovnicovú vlajku, ale tá neprichádzala.“

„Aj v takých situáciách však musíte nájsť motiváciu a držať sa jej. Niekedy by som si prial, aby tie emócie nekolísali tak veľmi zhora-dolu,“ dodal Vettel.