logo F1online.sk

Verstappen odkázal Sky: Na sociálnych sieťach to vrie a vy to len zhoršujete

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 10. 2022

Max Verstappen sa na Veľkej cene Mexika zapísal do dejín. V priebehu jednej sezóny dokázal vyhrať štrnásť pretekov, čo sa nikomu pred ním nepodarilo. On i jeho tím zažívajú fantastickú sezónu a radosť im nepokazia ani britské médiá, ktoré sa podľa ich názoru správajú k dvojnásobnému majstrovi sveta neúctivo.

Najprv k pretekom samotným, ktoré boli pre Verstappena pomerne jednoduchou prácou. Fanúšikovia strávili nedeľu dúfaním, že sa ešte môže niečo stať alebo dôjde k nejakému zvratu, ale nedošlo. Red Bull a holandský pretekár skrátka nedali nikomu šancu, pričom nesprávne strategické rozhodnutia súperov im len zahrali do karát.

„Ďalšie úžasné preteky. Po stránke degradácie možno lepšie než sme očakávali. Akonáhle sa nám podarilo udržať v čele po prvej zákrute, mohli sme si dať pozor na gumy a manažovať to,“ povedal po pretekoch Verstappen.

„Samozrejme, na mäkkých pneumatikách v tom prvom stinte to bolo o niečo kritickejšie, ale akonáhle sme obuli stredne tvrdé gumy, vyzerali sme byť veľmi konkurencieschopní. Myslím, že po pár kolách na mediumkách vyzeralo všetko pomerne stabilne. Povedal som si teda, že je možné na týchto pneumatikách dôjsť až do cieľa,“ dodal Max.

Tento rozhovor poskytol pre F1 TV, pričom on, jeho tímový kolega i jeho šéf vynechali tradičné „kolečko“ pred mikrofónmi Sky. Táto britská televízia sa na globálnom obsahu z prostredia F1 podieľa možno najvýznamnejšou mierou, no v nedeľu nedostali od zástupcov Red Bullu ani slovo. Podporili tak Verstappena, ktorý Sky (aj ich nemeckú a taliansku edíciu) bojkotoval celý víkend.

Môžu za to slová reportéra Teda Kravitza z VC USA (písali sme o tom tu), ktoré Maxa nesmierne pobúrili a aj v nedeľu si za svojím rozhodnutím stál. Potvrdil pritom, že je to reakcia na udalosti z minulých víkendov, nie z mexického víkendu.

„Nemalo to nič spoločné s týmto víkendom,“ prehlásil Verstappen. „Tento rok to bolo neustále… nuž, niečo ako dennodenná neúcta, zvlášť teda zo strany jednej osoby. Stačilo, už to ďalej nemôžem akceptovať.“

„Nemôžete žiť v minulosti. Jednoducho sa musíte posunúť ďalej. Na sociálnych sieťach to vrie a keď sa takto neprestajne správate v priamom prenose, len to zhoršujete namiesto toho, aby ste sa to snažili zlepšiť.“

„Neustále ma znevažujú a v určitom momente to už nemôžem ďalej tolerovať. Preto som sa rozhodol, že im prestanem odpovedať,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články