logo F1online.sk

Ricciardo bol po piatku nadšený z odvážnych zmien

Daniel Ricciardo
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala15. 8. 2020

Daniel Ricciardo sa v druhom tréningu nestratil. Skvelé štvrté miesto je podľa Austrálčana výsledkom odvážnych zmien, ktoré sa Renault odhodlal spraviť po prvom tréningu. V ňom boli od Ricciarda pomalšie len Williamsy.

Po treťom mieste v popoludňajšom piatkovom tréningu pred VC 70. výročia F1 a štvrtom kvalifikačnom tak ide o ďalší povzbudivý výsledok. Ricciardovu štatistiku z posledných dní kazí len nešťastná nedeľa.

“Max ma s tým tretím miestom dostal, naozaj som ho zas chcel získať. Veľmi ma tým ranil,” uškŕňal sa po piatkových tréningoch Daniel Ricciardo, no pokračoval už vážnejšie: “Bolo to veľmi podobné ako minulý piatok. Prvý tréning v Silverstone bol taký tichý, potom nasledoval výživný druhý tréning. Tu to bolo podobné.”

“Bol to dobrý deň. V druhom tréningu sme niečo našli potom, ako sme spravili pár úprav. Vtedy som si myslel, že sú dosť odvážne, ale zafungovali,” hodnotil piatkové počínanie Renaultu. “Keď tu prídeme v zime, tak sa pneumatiky správajú úplne inak ako v týchto teplotách. Všetko mi príde také lepkavé a roztrasené. Je to úplne iný pocit ako to, na čo sme zvyknutí. Myslím, že popoludní sme to vyriešili. S dlhými stintami som bol pomerne spokojný, takže pôjdeme pekne deň po dni. Teraz to vyzerá tak, že pozbierame nejaké ďalšie body.”

Esteban Ocon skončil v piatkových tréningoch na dvanástom a deviatom mieste. “Na našej strane máme trochu problémy nájsť správny balans a chytiť rytmus. Musíme sa zlepšiť v rýchlosti na jedno kolo. V noci sa na to treba poriadne pozrieť, aby sme to v sobotu zvrátili.”

“Dnes to boli akoby dve rozdielne autá. V sobotu sa zrejme vyberiem rovnakým smerom ako on,” dodal na margo Ricciarda a jeho nastavení.

Súvisiace články