logo F1online.sk

Vettel o svojom konci: Začína mi to dochádzať

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 10. 2022

Bola to pre mnohých z nás veľmi smutná chvíľa. Pilot tímu Aston Martin Sebastian Vettel v lete oznámil, že končí svoje pätnásťročné pôsobenie vo Formule 1 a odchádza do výslužby. Teraz má pred sebou posledné tri preteky vo svojej kariére a začína si naplno uvedomovať, že čoskoro už nebude pilotom F1 a toto pomyslenie je nielen preňho, ale aj pre nás dosť surrealistické.

Pritom zažil v poslednom období niekoľko skvelých momentov. Naposledy navštívil ako pilot F1 svoju milovanú Suzuku, kde si počínal naozaj dobre a vďaka odvážnemu rozhodnutiu získal pre svoj tím skvelé body. Nasledovala ďalšia parádna jazda v Austine, kde sa až do chyby v boxoch pohyboval v najlepšej šestke. Síce sa prepadol, no brilantnou stíhacou jazdou sa mu podarilo získať množstvo pozícií späť a opäť bodovať.

Po skončení amerických pretekov sa nedali nevšimnúť iskierky v Sebastianových očiach. Všetkým nám je jasné, že Vettel to ešte stále má v sebe a tomuto športu stále má čo ponúknuť, ale jeho rozhodnutie zostáva nemenné.

„Začína mi to trochu dochádzať,“ povedal Vettel novinárom v Austine. „V Suzuke som bol po kvalifikácii trochu smutný, nedeľa zas bola ako na horskej dráhe a plná zmiešaných emócií, pretože preteky boli dosť odlišné. Je to zvláštne miesto a bude mi chýbať.“

„Neviem, aké to bude v Abú Zabí. Samozrejme, pokiaľ ide o výsledky, tak sa nedajú očakávať žiadne zázraky, ale ja mám vo zvyku tešiť sa na to, čo ešte len príde. Preto sa teším na to, čo bude ďalej, no nie je to tak, že by som Formulu 1 úplne nenávidel. Ja som sa však rozhodol a teším sa na to, čo ma ešte len čaká,“ povedal Seb.

Veľká cena USA síce nemá v jeho srdci také pevné miesto ako Suzuka, ale aj k tomuto podujatiu má pomerne zvláštne puto, keďže v Amerike v roku 2007 debutoval s tímom BMW Sauber.

„Samozrejme, moja premiéra sa uskutočnila v Indy, takže to má v mojom srdci zvláštne miesto. Vtedy v Indianapolise som v nedeľu ráno našiel jednocentovú mincu a stále ju nosím so sebou,“ povedal Vettel.

Súvisiace články