logo F1online.skF1online.sk

Steiner nemieni dávať na rady iných, o jazdeckej zostave rozhodne sám

Günther Steiner
© LAT Images/Haas Media
Tomáš Masár
Tomáš Masár28. 10. 2022

Šéfovi tímu Haas Güntherovi Steinerovi vraj množstvo ľudí radí, koho by mal posadiť do poslednej voľnej sedačky pre budúcu sezónu. Svojrázny Tirolčan sa ale nehodlá riadiť týmito radami a jazdeckú otázku amerického tímu pre rok 2023 mieni rozlúsknuť sám.

Do úvahy pre voľné miesto v Haase donedávna pripadali tri mená. Po tom, čo ale Daniel Ricciardo potvrdil, že by bol v budúcej sezóne rád rezervným pilotom jedného z top tímov, pravdepodobne Red Bullu, sa bude zrejme rozhodovať medzi dvoma jazdcami – Mickom Schumacherom a Nicom Hülkenbergom.

Ralf Schumacher si myslí, že by si mal Haas ponechať jeho synovca. Obdobne to vníma aj Kevin Magnussena, podľa ktorého zaznamenal mladý Nemec v aktuálnej sezóne značný progres. O všetkom však rozhodne Günther Steiner. Tomu sa nepáči, že sústavne dostáva rady, po kom by mal siahnuť pre budúci ročník. Ako tvrdí, učiní rozhodnutie, ktoré bude pre tím najlepšie.

„Dostávam veľa rád od ľudí, ktorí mi hovoria, kto by mal získať sedačku, kto si čo zaslúži alebo tak,“ uviedol Steiner pre USA Today Sports. „Tieto komentáre o tom, čo by som mal robiť, dostávam celý deň.“

„Veľa ľudí si niečo zaslúži. Musím sa postarať o celý tím a zistiť, či je Mick ten pravý. Kevin samozrejme povedal, čo si myslí, ale musím urobiť to, čo je najlepšie pre tím smerom do budúcnosti. Vezmeme jazdca, ktorého budeme chcieť a o ktorom si myslíme, že nám pomôže pokračovať rozvíjať tím,“ dodal 57-ročný Tirolčan.

Mick Schumacher nebodoval už od Veľkej ceny Rakúska a inak tomu nebolo ani v Austine, kde jeho tímový kolega Kevin Magnussen zaznamenal pre tím dôležité body. Napriek tomu je Nemec čo do rýchlosti Dánovi v druhej časti sezóny vyrovnaným súperom. Na body to znie ale celkom jasne v prospech skúsenejšieho pretekára, ktorý doposiaľ ich získal 26 oproti Schumacherovým dvanástim. Syn sedemnásobného majstra sveta, ktorého o boj o bodované priečky v USA pripravili úlomky na trati, zostáva napriek tomu sebavedomý.

Myslím si, že tím vie a videl, čo dokážem,“ povedal šampión Formuly 2 z roku 2020 pre nemeckú Sky, ktorý následne okomentoval aj svoje počínanie na Veľkej cene USA. „Všetci tam vonku videli, že sme na ceste za bodmi, takže je mimoriadne nepríjemné, že sme nebodovali, ale rýchlosť sme mali,“ uzavrel.

Súvisiace články

Diskusia