logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo sa očividne nechystá volať do Haasu: Mám plán!

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 10. 2022

Daniela Ricciarda v budúcom roku na štartovom rošte neuvidíme. Zdá sa, že na tom nič nezmenili ani nedávne vyjadrenia šéfa Haasu Günthera Steinera, ktorý Austrálčana otvorene vyzval, aby mu zavolal, keď má záujem pretekať za americký tím. Temperamentného Tirolčana však rodák z Perthu očividne zarmúti.

Síce sa Daniela na nedávne prehlásenia šéfa Haasu nikto priamo neopýtal, ale jeho slová hovoria celkom jasnou rečou. Zdá sa, akoby bol jeho ďalší program už daný, hoci oficiálnou cestou ešte nič potvrdené nebolo. Je však zrejmé, že v roku 2023 bude pôsobiť ako rezervný jazdec.

„Budete ma naďalej stretávať,“ odpovedal Ricciardo novinárom v Austine na otázku, aké sú jeho budúcoročné plány. „Bude to pre mňa síce vyzerať inak, ale stále mám veľké plány.“

„Nie je to tak, že sa definitívne odhlasujem a hovorím ‚dovidenia‘, to ani náhodou. Dávam dokopy plán, ktorého cieľom je dostať ma späť do čela štartového roštu, vyhrávať preteky a opäť robiť všetky tie veci, o ktorých viem, že ich zvládnem,“ povedal Ricciardo.

Tomu sa v poslednom období podarilo poskladať dokopy niekoľko slušných výsledkov, hoci treba povedať, že na tímového kolegu Landa Norrisa sa stále pozeral z úctivej vzdialenosti. V Singapure i Japonsku však skončil hneď za ním.

„Cítim, že dokonca aj v Japonsku to bol z mojej strany relatívne dobrý víkend. Na papieri sa to síce neukázalo, ale podľa mňa sa tam objavilo množstvo dobrých vecí, ktoré sme dokázali nájsť,“ povedal Ricciardo.

„Teším sa na posledné štyri podujatia a túto trať zbožňujem. Vždy tu zajazdím o dve desatiny rýchlejšie len vďaka tomu, že som v Texase. Uvidíme, ale som šťastný, nadšený, nabudený, motivovaný a naštartovaný,“ prehlásil Ricciardo, z ktorého v Austine vždy vyžarovala nesmierna energia. Jeho štvrtkový príchod do padoku na chrbte koňa to len potvrdil.

Súvisiace články

Diskusia