logo F1online.skF1online.sk

Ak chceš u nás jazdiť, zavolaj mi, odkazuje Ricciardovi Steiner

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala18. 10. 2022

Daniel Ricciardo pred pár týždňami vyhlásil, že v roku 2023 určite bude chýbať na štartovom rošte. Avšak, možnože príliš predbiehal, keď sa zmieril s takýmto osudom. Günther Steiner totiž v pondelok otvorene ponúkol Austrálčanovi kokpit v Haase.

Po dvoch strastiplných sezónach v McLarene aj Ricciardo uznal, že bude lepšie, ak už vo Wokingu nebude pokračovať a dobrovoľne-nasilu si nechá skrátiť trojročný kontrakt. Teraz si hľadá sedačku, no otvorene hovorí o tom, že na rok 2024 a nie 2023, keďže tento vlak mu vraj už ušiel.

Günther Steiner však v pondelok pre agentúru AP uviedol, že by Ricciarda vo svojej stajni privítal, ak by nechcel stráviť ročník 2023 niekde inde ako rezervný jazdec. “Ak má o nás záujem, nemal by sa hanbiť zavolať mi. Ja ho nebudem naháňať,” odkázal.

Ak si Ricciardo pošle do Haasu svoje “cévéčko”, bude musieť vyhrať boj o sedačku, ktorý podľa zahraničných médií zvádzajú najmä Mick Schumacher a Nico Hülkenberg. Majiteľ Gene Haas avizuje, že Schumacher sa má ukázať na zostávajúcich štyroch veľkých cenách a podľa toho sa americká stajňa rozhodne.

Ako však už naznačil Steiner, veľmi rýchlo sa v tejto hre môže zjaviť doposiaľ nečakané meno. Šéf tímu totižto s Ricciardom nekomunikoval, a tak jeho príchod nemal kedy vylúčiť. “Ja chcem, aby sa on rozhodol, čo bude preňho najlepšie. Nechcem ho na nič nahovárať.”

“Považujem ho za dobrého jazdca. Neviem, ako sa dostal do situácie, v ktorej je teraz, ale myslím si, že si musí veci ujasniť a rozhodnúť sa, čo bude ďalej,” vysvetľuje temperamentný Tirolčan.

Ricciardo v posledných dvoch sezónach neohuroval, no Steiner má z neho dobrý pocit. “Keby sme ho získali, pre nás by to bola veľká bomba. Je to pretekový víťaz a aktuálne bez práce.”

“Veď len vlani vyhral jedny preteky. Ja ho ako jazdca hodnotím veľmi vysoko. Nemám poňatia, prečo teraz nepodáva dobré výkony. Na to musí prísť on sám,” odkázal nakoniec.

Ak chce Daniel Ricciardo v roku 2024 jazdiť vo Formule 1, najlepšie spraví, ak sa Steinerovi predsa len ozve. Po prípadných skvelých výkonoch v Haase, kde by mohol ukázať, že ešte nezabudol jazdiť, by si miesto hľadal oveľa ľahšie. Rok v “úzadí” len málokto dokázal prežiť.

Súvisiace články

Diskusia