logo F1online.skF1online.sk

Ricciardov manažér: Daniel čelil príkoriam, ktoré nemohol ovplyvniť

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 10. 2022

Prvýkrát od roku 2011 bude Daniel Ricciardo chýbať na štartovom rošte. Austrálsky pretekár sa po tejto sezóne rozíde s McLarenom a pre rok 2023 si nenašiel pretekársku sedačku v žiadnom z iných tímov. Rapídny prepad v kariére pilota, ktorý bol kedysi považovaný za jedného z najlepších na rošte, sa pokúsil vysvetliť jeho manažér.

Renomovaný žurnalista Mark Hughes pred časom v jednom zo svojich článkov napísal, že Daniel Ricciardo bol preňho jedným z najlepších pilotov v sezónach 2014 a 2016, ak nie vôbec úplne najlepším. Austrálsky pretekár sa v čase odchodu z Red Bullu netajil svojimi majstrovskými ambíciami.

Po odchode z Milton Keynes však jeho kariéra už len upadala a v McLarene v tomto roku bojoval o svoj holý formulový život. Neúspešne. Ricciardo je považovaný za jedného z najhorších pilotov sezóny 2022 a jeho predčasný rozchod s McLarenom málokoho prekvapil.

K situácii sa vyjadril aj jeho manažér Nick Thimm, ktorého odkaz je jasný, vina za vzniknutú situáciu vraj neleží na Danielových pleciach.

„Nič z toho nie je o egu, nesplniteľných nárokoch alebo o náhlom nedostatku ďalších príležitostí,“ napísal Thimm na Twitteri.

„Toto je o mužovi čeliacom príkoriam, ktoré nemohol ovplyvniť a teraz nachádza ďalšiu dobrú príležitosť. Je to o objavení projektu, kde môže pracovať s tímom, ktorý dokáže oceniť súbor jeho jedinečných schopností. Projekt, v ktorom dokáže využiť svoje skúsenosti, zresetovať, ukázať svoju lásku pre tento šport a nakoniec sa dostať do pozície, z ktorej môže ukázať, čo dokáže pri svojej ďalšej príležitosti.“

„Danielovu zrelosť a skúsenosti majú na rošte len niekoľkí, zvlášť teraz. Honey Badger bude aj v roku 2023 k štartovému roštu čo najbližšie. Ešte neskončil. A ako sme videli v tejto sezóne, stať sa môže čokoľvek,“ dodal Thimm.

Nie je úplne jasné, čo tým chcel povedať, keď odkázal, že Ricciardo „čelil príkoriam, ktoré nemohol ovplyvniť“. Použil pritom anglickú frázu „deal a bad hand“, čo znamená: byť v živote znevýhodnený a čeliť negatívnym okolnostiam, ktoré človek nemôže ovplyvniť.

Thimm však už neuviedol, čo tým myslel. Tieto znevýhodnenia totiž v tomto kontexte môžu mať technický, ale aj ľudský rozmer. Nepovedal tiež, či sa jeho slová týkajú špecificky iba McLarenu alebo aj iných pôsobísk. Tiež to znie, akoby ďalší Danielov projekt už bol dohodnutý. Oficiálne však ešte nevieme, čo bude v budúcom roku robiť. Šušká sa však o pozícii rezervného pilota Mercedesu.

Súvisiace články

Diskusia