logo F1online.sk

Ralf Schumacher opäť kritizuje Haas: Takéto chyby sa nesmú opakovať

Mick Schumacher a Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 10. 2022

Risk nebol zisk. Tím Haas sa v Japonsku rozhodol pre riskantnú stratégiu, ktorá vôbec nevyšla. V Suzuke prialo šťastie odvážnym. Keď sa niekto rozhodol prezuť na intermediálky skoro, body mal takmer isté, viď príklady Sebastiana Vettela a Nicholasa Latifiho. Haasu sa to však nepodarilo, čo opäť dosť rozladilo bývalého pilota Ralfa Schumachera.

Ten v tejto sezóne americký celok neraz kritizoval a bránil svojho synovca Micka. Nemecký mladík v Japonsku nezačal vôbec dobre, keď v piatok havaroval po skončení prvého voľného tréningu. Nasledovali opäť kritické slová z úst jeho šéfa, ktoré však Schumachera zjavne nijak nerozladili.

Mick síce vynechal druhý voľný tréning a v Suzuke jazdil vôbec prvýkrát v kariére, ale napriek tomu mal navrch pred tímovým kolegom Kevinom Magnussenom. V Q1 ho zdolal rozdielom presne dvoch desatín sekundy, potom sa do pretekov vynikajúco odrazil, keď z pätnásteho miesta na štarte poskočil na desiate. To mu pred reštartom dalo vynikajúcu šancu na body, ale stratégovia tímu sa rozhodli riskovať a zostať na pneumatikách do prudkého dažďa. Tento ťah napokon vôbec nevyšiel a Mick skončil predposledný.

„Pochybná stratégia tímu Haas pripravila Micka o lepšie umiestnenie. Jazdil však dobre,“ napísal vo svojom stĺpčeku na stránkach Sky bývalý pilot Ralf Schumacher.

„Napriek tomu si myslím, že Haas je tímom, ktorý sa pomaly posúva správnym smerom. Nie je isté, aký bude mať stajňa rozpočet v budúcej sezóne a aký kvalitný bude motor. Verím však tomu, že Haas aj Mick majú pred sebou dobrú spoločnú budúcnosť a mali by ťažiť z toho, čo v tomto roku nadobudli.“

„Zvlášť na Mickovej strane došlo v priebehu víkendu k zlepšeniu. Haas si však musí položiť určité otázky, pretože takéto chyby sa už nesmú opakovať. U Ferrari vidíme to isté. Nie každý má takých dobrých ľudí ako Red Bull,“ dodal Ralf.

Súvisiace články