logo F1online.sk

Podľa Péreza je len otázkou času, kedy sa prestane špekulovať o Vettelovi

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala13. 8. 2020

Po dvoch veľkých cenách, na ktorých absentoval, sa konečne vracia do padoku aj Sergio Pérez. A s ním aj rozhovory týkajúce sa jeho budúcnosti. Mexičan je presvedčený, že v tíme aj naďalej zostane, a špekulácie o Sebastianovi Vettelovi sa čoskoro rozplynú.

Racing Point má oficiálne zazmluvnených Lanca Strolla aj Sergia Péreza, ale v prípade rodáka z Guadalajary nie je nič isté. Aj sám Pérez ešte v Maďarsku vyhlásil, že je zrejmé, kto by musel z Racing Pointu odísť, keby sa vedenie rozhodlo angažovať Sebastiana Vettela. “Ani ja by som svojho syna nevyhodil,” skonštatoval.

Vo štvrtok v Barcelone však už pôsobil o trochu istejšie. “Ohľadom tých špekulácií okolo Sebastiana si myslím, že nič nemôžem urobiť. Od tímu som však počul, že všetci chceme ísť ďalej, pokračovať. Verím teda, že je len otázkou času, kedy sa to špekulovanie skončí.”

Pérez tiež potvrdil, že si iné miesto nehľadá. “Nie, naozaj nie, keďže moje miesto v tomto tíme vyzerá byť v bezpečí. Mám z toho taký pocit. Plne si stojíme za týmto balíkom, a chceme s ním aj pokračovať.”

Po prvom víkende v Silverstone sa dosť hovorilo aj o tom, ako Sebastian Vettel nastúpil do Ferrari Otmara Szafnauera a spoločne odišli z okruhu. Vettel odbil špekulácie, že by šlo o ďalšie rokovania s tým, že sa len nechal zviezť, keďže so Szafnauerom mali spoločný smer, a že sa cestou bavili o jeho aute.

A rozoberal sa aj lakťový pozdrav Vettela s Lawrencom Strollom. Nič z toho však Pérezovi nerobí starosti. “Myslím, že Otmar je veľmi hrdým majiteľom Ferrari! A čo v tom vidím? Nič. Myslím si, že každý má právo robiť si, čo len chce. Hlavne mimo pretekania. Nuž a na ten lakeť s Lawrencom nemám čo povedať. Neprikladám tomu žiadnu váhu.”