logo F1online.sk

Norris: Ak bude mokro, tak to s nami nebude dobré

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl7. 10. 2022

McLaren sa vrátil na miesto, kde v rokoch 1998 i 1999 oslavoval jazdecké majstrovské tituly Miku Häkkinena. Dnes do Suzuky neprichádza s takými vysokými ambíciami, no po parádnom bodovom zásahu v Singapure určite s vyššou dávkou optimizmu. Pocity pilotov sa však po piatku líšia.

Lando Norris má rád premenlivé podmienky a exceloval v nich aj v Singapure, no v Suzuke by ste veľký úsmev na jeho tvári zatiaľ hľadali márne. Po tréningoch, v ktorých absolvoval dokopy osemnásť kôl, a obsadil ôsme a šestnáste miesto, mu vrásky na tvári robila rýchlosť MCL36.

„Je pekné byť späť na tejto úžasnej trati. Nie je to však také pekné z pohľadu výkonnosti auta. Strácame v niekoľkých oblastiach a chýba nám pár vecí. S autom sa jednoducho nenachádzame v ideálnom bode. Snáď však ešte s niečím prídeme. Dnes sme sa aspoň niečo naučili o pneumatikách do premenlivých a mokrých podmienok,“ skonštatoval Lando Norris.

Čo s McLarenom pre zvyšok víkendu? Kvalifikácia by mala byť podľa predpovedí suchá, v nedeľu hrozí dážď. „Ak bude kvalifikácia suchá, tak nemám tušenia, ako na tom kto bude. Pokiaľ bude mokro, tak to s nami nevyzerá úplne dobre. Zatiaľ sa rýchlostne trápime,“ doplnil mladý Brit.

Daniel Ricciardo sa do Japonska veľmi tešil a na rozdiel od tímového kolegu sa usmieval. V piatok odjazdil dokopy 17 kôl, v FP1 obsadil 12. miesto a v FP2 bol sedemnásty. „Podmienky boli náročné, no trať bola aj tak zábavná. Aj na vode som si ju užil,“ skonštatoval Austrálčan, ktorý tiež pridal svoje meteorologické okienko pre zvyšok víkendu.

„V sobotu to vyzerá veľmi pravdepodobne na sucho, čiže to zase bude úplne iné. Nedeľa je otázna, je tu potenciál na dážď, preto boli dnešné jazdy veľmi užitočné. Ráno to vyzeralo v našom podaní dobre, popoludní nám trochu chýbala rýchlosť. Veľa však závisí na čase, kedy kto vyšiel na trať, a aké boli vtedy práve podmienky.“

McLaren predstavil v Singapure významný upgrade určený aj pre budúci rok. V Suzuke už s novou verziou monopostu jazdia obaja piloti. „Prvýkrát som jazdil s novým balíčkom. V aute som sa cítil komfortne. Nie je to nič zvláštne, monopost je v podstate rovnaký, upgrade však predstavuje krok dopredu,“ uzavrel Ricciardo.

Súvisiace články