logo F1online.sk

Vettelovi bude Suzuka chýbať: Túto trať museli navrhnúť bohovia

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 10. 2022

Suzuka má v srdci Sebastiana Vettela zvláštne miesto. Potvrdil to už na štvrtkových tlačovkách, keď prehlásil, že by sa nechal nahovoriť, keby mu niekto ponúkol jednorazový návrat do Formuly 1 práve tu v Japonsku. Nadšenie nijak neochablo ani po zábavnom piatku v daždi.

Japonsko nám chýbalo. Síce nám nijak nechýbalo ranné vstávanie a ázijské časové pásmo, ale pohľad na nadšených Japoncov odetých do najrôznejších kostýmov, spôsobí fanúšikom úsmev na tvári aj v skorú rannú hodinu. Od ucha k uchu sa po piatku usmieval aj Sebastian Vettel.

„Bola to skvelá zábava, aj keď priľnavosť nebola nijak skvelá, no aj na vode je to úžasná trať, na ktorej sa pobavíte. Užíval som si to, hoci keď ste dnes chceli zajazdiť kvalitný čas, museli ste byť na trati v tom správnom čase, ale to dnes nebolo najdôležitejšie,“ povedal po piatku Vettel.

„Pokiaľ viem, tak po zvyšok víkendu bude sucho, takže z dnešných jázd si toho do soboty a nedele neprenesieme nejako veľa. Stále sme však boli schopní niečo otestovať, keďže druhý tréning bol predĺžený a za normálnych okolností nemáte na niečo také čas. To môže priniesť benefity smerom do soboty a ukázať nám smer,“ dodal Vettel.

Ako sme už uviedli, Seb prišiel na jedno z najpopulárnejších podujatí vôbec a očividne si to tu naposledy v kariére užíva. „Je to fantastické. Toto podujatie má zrejme najbližšie k Veľkej cene Nemecka s toľkými nemeckými vlajkami všade naokolo. Je to skvelý pocit cítiť takú podporu od fanúšikov na tribúnach, na ceste na okruh, v padoku a podobne. Vždy tu bola skvelá energia, plus trať je nádherná.“

„Bude mi to chýbať. Na tomto mieste je všetko špeciálne, počnúc okruhom, ktorý museli navrhnúť bohovia a tunajší fanúšikovia sú čerešničkou na torte. Vytvárajú skvelú atmosféru a majú vášeň pre Formulu 1, vďaka čomu sa cítime skvelo. Určite mi to bude chýbať,“ dodal Vettel.

Súvisiace články